Murata Ionissimo Ionizer Modülü

Yeni Koronavirüsü (SARS-CoV-2) etkisiz hale getirmede etkili

  • Murata Ionissimo Ionizer Modülü
    Murata Ionissimo Ionizer Modülü
  • Murata Ionissimo Ionizer Modülü
    Murata Ionissimo Ionizer Modülü
  • Murata Ionissimo Ionizer Modülü
    Murata Ionissimo Ionizer Modülü

Murata Manufacturing Co., Ltd., Nara Tıp Üniversitesi'ni Murata'nın Ionissimo iyonlaştırıcı modülü ve ozonlayıcı modülü tarafından üretilen ozon gazının romanı etkisizleştirmedeki etkinliğini araştırmak üzere görevlendirdi. koronavirüs (SARS-CoV-2 * 3). Ürünler tarafından üretilen ozon gazının koronavirüsün (SARS-CoV-2) inaktive edilmesinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. İyonlaştırıcı Modülün etkinliğinin bu teyidi, hava geçirmez bir test odası kullanılarak gerçekleştirildi; test odası dışında gerçek kullanım ortamındaki etkinliği henüz test edilmemiştir.

Test edilen ürünler
İyonizer modülleri: MHM306 serisi ve MHM402 serisi
Ozonizer modülleri: MHM500 serisi

Test yüklenicisi
Nara Tıp Üniversitesi, Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü, Tıp Fakültesi (Profesör Hisakazu Yano ve Profesör Ryuichi Nakano)

Ionissimo Ionizer Modülünün yeni koronavirüsü etkisiz hale getirmedeki etkinliğinin doğrulanması

■ Veriler
• Test dönemi: Ağustos - Eylül 2020
• Konu: Yeni koronavirüs (SARS-CoV-2)

Metodoloji
• Virüs içeren 20 µl sıvı bir petri kabına uygulandı ve kuruyana kadar bekletildi.
• Virüs içeren test parçası 6.7 litrelik hava geçirmez bir odada beklemeye bırakıldı ve ozonizör tarafından oluşturulan ve bir fan ile itilerek sabit bir süre ozona maruz bırakıldı.
• Bölmeye sadece tek bir test parçası yerleştirildi ve reaksiyon süresi dolduğunda çıkarıldı.
• Test parçası çıkarıldıktan sonra prosedür sıfırlandı ve bölmeye yeni bir test parçası yerleştirildi, reaksiyon süresi tekrar 0 dakikadan itibaren başladı.
• Reaksiyon süresi geçtikten sonra, 2 ml SCDLP kültür ortamı * 4 test parçasının üzerine damlatıldı ve virüsü toplamak için bir hücre kazıyıcı kullanıldı.
• Toplanan sıvı, Vero E6 / TMPRSS2 * 5 hücrelerini enfekte etmek için kullanıldı ve virüs bulaşıcılığı * 6 (PFU / mL), bir plak testi * 7 kullanılarak ölçüldü.
• Ozona maruz kalmayan test parçaları kontrol olarak kullanılmıştır.
• Test aşağıdaki ortamda üç kez gerçekleştirildi: nem% 50.0 -% 59.7; ve sıcaklık 19.6 ° C ila 21.8 ° C.
• Ozon konsantrasyon değeri önceden test parçası olmadan ölçülmüştür.

Japonya Mesleki Sağlık Derneği tarafından belirlenen kabul edilebilir ozon konsantrasyonu olan 0,1 ppm'lik bir konsantrasyona 120 dakika süreyle maruz kaldıktan sonra virüsün en az% 99,9'unun etkisiz hale geldiği doğrulandı.
Not: Mevcut etkinlik onayı, ürünler bir test odası ortamında kullanılarak gerçekleştirilmiştir ve gerçek bir kurulum / kullanım ortamında etkinliği göstermez.

Tablo 1. Ozon karşısında Virüs azalması

Ozone concentration       

 0 min.  20 min.   40 min.  60 min.    

120 min.

 360 min.  

720 min.

0.1 ppm

-

90.425%

- 98.550% 99.939% > 99.997%

> 99.997%

0.5 ppm

- 95.531% - - - - -

6.0 ppm

- 99.492% 99.941% > 99.997% - - -


Notlar
1. İyonlar, iğne şeklindeki elektrotlara (yaklaşık 70 µm kalınlığında metal teller) yüksek voltajlı bir doğru akım uygulanarak üretilir. İyonlar elektriksel olarak yüklenir ve yük, Coulomb kuvveti tarafından küçük yüzen parçacıkları yakalar. Aynı zamanda Murata’nın iyonlaştırıcıları, iğne şeklindeki elektrotları çevreleyen seramik bir levha üzerinde oluşturulmuş elektrotlara sahiptir ve bunlar ozon üretir. Ozonun oksitleyici gücü, etkili bir şekilde dezenfekte eder ve kokuları ortadan kaldırır.
2. Ozon, seramik bir levha üzerinde oluşturulan elektrotlara yüksek voltajlı bir alternatif akım uygulanarak verimli bir şekilde üretilir. Ozonun oksitleyici gücü, etkili bir şekilde dezenfekte eder ve kokuları ortadan kaldırır.
3. SARS-CoV-2 olarak kısaltılan şiddetli akut solunum sendromu koronavirüs 2. Koronavirüs hastalığına 2019 (COVID-19) neden olur ve SARS koronavirüs (SARS-CoV) ile ilgilidir.
4. Virüsü toplamak için kullanılan bir sıvı kültür ortamı.
5. Yeni koronavirüsün neden olduğu enfeksiyona duyarlı bir hücre türü.
6. Hücrelere bulaşan virüs partiküllerinin sayısı.
7. Bir virüsü izole etmek veya miktarını belirlemek için kullanılan bir yöntem.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim