Flokser Kimya, 2021 yılında otomasyon ve dijital dönüşüme odaklanacak

Kalite, üretim, güvenlik ve verimlilik süreçlerini uçtan uca dijital ve otomasyonla yürütmeyi hedefliyor

  • Mart 26, 2021
  • 1407 Görüntüleme
  • Flokser Kimya, 2021 yılında otomasyon ve dijital dönüşüme odaklanacak
    Flokser Kimya, 2021 yılında otomasyon ve dijital dönüşüme odaklanacak
  • Flokser Kimya, 2021 yılında otomasyon ve dijital dönüşüme odaklanacak
    Flokser Kimya, 2021 yılında otomasyon ve dijital dönüşüme odaklanacak

Poliüretan sektörüne yönelik ürettiği ürünleriyle 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Flokser Kimya, 2021 yılında otomasyon yatırımlarına hız verme kararı aldı. Kalite, üretim, güvenlik ve verimlilik süreçlerini uçtan uca dijital ve otomasyonla yürütmeyi hedefleyen şirketin, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika yatırım planı da bulunuyor.  

Türkiye’nin bakanlık onaylı ilk özel poliüretan Ar-Ge merkezine sahip şirketi Flokser Kimya, gelişen teknolojinin yanı sıra pandemi sürecinde dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte 2021 yılında dijitale daha fazla odaklanacak. Hali hazırdaki üretim tesislerine üretimde sıfır duruş için farklı senaryolarla eş yaşlandırma, bakım sayacı gibi uygulamalara da yer veren şirket, ilerleyen dönemde fiziksel robotlar ile birlikte yazılımsal robotları da üretim süreçlerine entegre edecek.  

Tümüyle otomasyonun yer alacağı karanlık fabrika yatırım planı da bulunan şirket, karanlık depolar oluşturup, drone ile depo sayımı yapmayı amaçlıyor. Şirket, yeni yatırımla yurt içinde ve yurt dışında farklı sektörlere yönelik yeni ürünler geliştirerek, yetkinliklerini de artırmayı hedefliyor. 
  
“Üretimde kalite, verimlilik ve güvenlik için süreci doğru tasarlamak anahtar rol oynuyor”
Dijital dönüşüm yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Flokser Kimya Genel Müdürü Ekin Tükek, “Teknoloji, hızla gelişmesiyle hayatımızın büyük bir kısmında yer edinmeye başladı. Üretimden sağlığa, tarımdan ekonomiye kadar teknolojinin dokunmadığı hiçbir alan ve sektör kalmadı. Sektörün öncülerinden olarak, biz de bu doğrultuda dijital dönüşüm ve otomasyon yatırımlarımıza hız verdik. Kullandığımız sistemleri günün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak, üretimi kesintisiz sürdürecek şekilde yeniledik. Üretimde kalite, verimlilik ve güvenlik için süreci doğru tasarlamak anahtar rol oynuyor. Biz süreç tasarımında doğru çıktılar için uygun interlocklar atayıp bunları kontrol ediyoruz. Üretim, planlama, sevkiyat, ihracat, ithalat, Ar-Ge ve Ür-Ge departmanımız birbirleriyle entegre bir şekilde çalışması için ilgili teknolojileri kullanıyor, en son versiyonlarıyla güncellemeleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Endüstri 4.0 kapsamında birçok projeyi test ediyoruz”
Pilot ve endüstriyel ölçekte uygulamalara da imza attıklarını belirten Tükek, “Özellikle Endüstri 4.0 vizyonunda işletilebilen üniteler tasarlıyor, faaliyete geçiriyoruz. Yeni ve iyi uygulamalar ile sorun yaşanabilecek birçok hattı daha verimli ve hatasız işletmek için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yönde ERP programımız SAP‘ın yeni versiyonu olan SAP HANA’nın geçişini hızlandırdık. Sürekli gelişim ve inovasyon ilkesi, yenilikçi bakış açısı ve sektöre öncülük etme misyonumuz doğrultusunda Endüstri 4.0 kapsamında birçok projeyi test ediyoruz. Akıllı baret projemiz Endüstri 4.0 amacıyla test ettiğimiz önemli projelerimiz arasında yer alıyor. 3D yazıcıdan çıkan akıllı bir baret ile ortamdaki gaz miktarlarını, kişinin anlık durumunu, gün içinde gittiği güzergahları, ihlal ve acil durumlarını takip edebiliyoruz. Böylece üretime ve güvenliğe katkı sağlıyoruz” dedi. 
 

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim