RFID Teknolojisi Uygulaması

Bayer'in şeffaf eczacılık tedarik zincirinin devrim yaratmasına yardımcı oluyor

  • RFID Teknolojisi Uygulaması
    RFID Teknolojisi Uygulaması

Murata ID Solutions, yaşam bilimi devi Bayer’in İtalyan bölümü Bayer S.p.A.'nın eczacılık tedarik zincirinde teknolojinin ilk büyük ölçekli radyo frekansı tanımlama (RFID) izleme uygulamasından yararlanmasına yardımcı oldu. Öncü proje, Bayer'in müşteri hizmetlerini optimize etmek, ürün güvenliğini ve varlık takibini iyileştirmek ve daha önce görülmemiş tehditlere karşı tepkiyi geliştirmek için dağıtım süreçlerinde gerçek zamanlı görünürlük kazanmasını sağlamıştır.

Murata ID Solutions CEO'su Francesco Fantoni Guerci, "İlaç sektöründe bütünlük hayati önem taşıyor ve Bayer, aynı şeffaflık düzeyinin son teknoloji üretim süreçlerinden tüm tedarik zincirine yayılmasını sağlamak istedi" dedi. “RFID teknolojisi, büyük hacimli ürünlerin ve varlıkların çok yüksek doğrulukla uygun maliyetli bir şekilde izlenmesini sağladığından, soruna ideal bir çözüm sundu. İhtiyaç duyulan tüm teknolojiyi sağladığımız için, projeyi çok kısa bir zaman diliminde anahtar teslimi bir çözüm olarak teslim edebildik. "

Murata ID Solutions’ın sistemi dört bölümden oluşur: danışmanlık, RFID etiketleri, RFID okuyucuları ve istasyonları, RFID verilerini toplamak ve bunları eyleme  dönüştürmek için gereken “id-Bridge Middleware” ve gösterge panelini içerir. Proje 2019'un sonlarında başladı ve 2020 baharında tamamen faaliyete geçti.

Yeni görünürlük seviyesinin faydaları hemen ortaya çıktı: Bayer artık hem ürünleri hem de bunları taşımak için kullanılan sürdürülebilir “Yeşil Palet'leri” takip edebiliyor. Daha önce şirket, hangi gönderilerin Lojistik Hizmet Sağlayıcısının (LSP) depolarından çıktığı ve hangilerinin müşteriler tarafından alındığı hakkında günlük bir rapor alıyordu. Bu teslimatları gerçek zamanlı olarak izleyemiyorlardı buna ek olarak nakliye merkezlerinde ve yan kuruluşlarda gönderilerin transit geçişini göremiyorlardı. RFID teknolojisi, şirketin daha proaktif bir şekilde çalışmasını sağladı. Her bir ürün kutusu ve her Yeşil Palet, dağıtım süreci boyunca tüm dağıtım ortaklarının depolarında, merkezlerinde ve bağlı kuruluşlarında 15 defaya kadar RFID taramasından geçirilerek tedarik zincirindeki her aşamada gerçek zamanlı görünürlülüğü sağlandı.

Veriler, “id-Bridge” panosunda anında görünür ve buda, Bayer'in herhangi bir sorunu hemen çözebilmesi için bir uyarı gibi eyleme geçmesini sağlar. Veriler, hızlı eylem sağlamanın yanı sıra performansı izlemek, KPI'ları izlemek ve müşteri sorgularına verilen yanıtı yönlendirmek için kullanılır.

İlk fizibilite çalışmasının sonuçları nedeniyle, Bayer'in Lojistik ve Taşımacılık ortakları sisteme yatırım yapmayı kabul etti. Daha doğru izleme ve yönetim ve teslimat sürecinin çeşitli aşamalarında kolay raporlama ve geçiş sağlayarak operasyonlarını nasıl iyileştireceğini anladılar.
Öncü projenin başarısı hakkında yorum yapan Bayer S.p.A. İtalya Tedarik Zinciri Yönetimi Başkanı Michele Palumbo şunları söyledi: “Murata, RFID teknolojisine dayalı bir çözüm önerdiğinde, bunu devam eden dijital girişimlerimizin doğal bir uzantısı olarak benimsedik. Artık dağıtım süreçlerimizi optimize etmek ve performansı artırmak için ihtiyaç duyduğumuz görünürlüğe sahibiz. Dahası, son salgın sırasında Murata’nın RFID teknolojisinin operasyonlarımıza kattığı değeri gördükten sonra, tedarik zincirimizin benzeri görülmemiş olaylardan kaynaklanan riskleri azaltmak için gereken esnekliğe ve esnekliğe sahip olduğunu biliyoruz. "

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim