GEV Aralık'ta iki uluslararası kaynak mühendisliği sınıfı daha açıyor

Mart 2009'dan bu yana IIW (Uluslararası Kaynak Enstitüsü) onaylı Uluslararası Kaynak Mühendisliği Diploma Eğitimleri düzenleyen ve bugüne kadar 300'e yakın Uluslararası Kaynak Mühendisi mezun eden Gedik Eğitim Vakfı (GEV), yeni sınıflar açmaya devam ediyor.

  • Aralık 6, 2011
  • 305 Görüntüleme
  • GEV Aralık'ta iki uluslararası kaynak mühendisliği sınıfı daha açıyor
    GEV Aralık'ta iki uluslararası kaynak mühendisliği sınıfı daha açıyor

Yeni dönemde kaynak mühendisliği eğitimi hafta içi sınıfı 12 Aralık 2011, akşam sınıfı 26 Aralık 2011 tarihinde başlıyor. Eğitimler Pendik'te bulunan Gedik Eğitim Vakfı tesislerinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılında IIW (Uluslararası Kaynak Enstitüsü) Türkiye sorumlu üyesi olan GEV, modern laboratuarlarda deneyimli ve uzman kadrosu ile uluslararası geçerliliği olan kaynak mühendisliği ve kaynak teknikerliği eğitimleri veriyor. Önemli bir imalat yöntemi olan kaynak alanında çalışanların artık ülkemizde de eğitimli ve diplomalı olma zorunluluğu kaynak mühendisliği eğitimini daha da önemli hale getiriyor.

GEV de kaynak mühendisliği alanında verdiği nitelikli eğitimle kaynak alanında uzman personel ihtiyacını karşılamakla beraber ülkemizde gelişen sanayinin üretim kalitesini ve verimliliğini daha da artırmayı hedefliyor. Bu eğitimlere katılanlar, başarılı oldukları takdirde aldıkları diplomalarla yurtdışındaki projelerde de çalışma fırsatı yakalıyor. İki farklı grup halinde gerçekleşecek eğitimin hafta içi programı saat 09.00-16.50 arasında düzenleniyor. Çalışan kişilere yönelik oluşturulan eğitim programı ise saat 19.00-22.00 arasında gerçekleşiyor. Akşam sınıfı öğrencileri hafta sonu Cumartesi günü 09.00-16.50 saatleri arasında da ders görüyor.

GEV tarafından verilen kaynak mühendisliği eğitimlerinde, katılımcılara kaynak prosesleri ve donanımları, malzemeler ve kaynak esnasındaki davranışları, konstrüksiyon ve tasarım konularında detaylı bilgi verilirken kaynak uygulaması yaptırılarak deneyim kazanmaları da sağlanıyor. Türkiye'nin önemli sanayi firmalarına düzenlenen teknik gezilerle zenginleştirilen eğitimin sonunda düzenlenen sınavı geçmeleri durumunda katılımcılar, uluslararası geçerliliği olan IWE (International Welding Engineer) diplomasını almaya hak kazanıyor. Talep etmeleri durumunda kendilerine Avrupa Kaynak Mühendisliği diploması da verilebiliyor.

Kaynak mühendisleri enerji, boru imalat, boru hattı inşası, gemi inşaat, çelik konstrüksiyon, makine imalat, tank ve basınçlı kap üretimi, otomotiv gibi kaynağın kullanıldığı pek çok sektörde çalışma imkanı buluyor.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim