Gedik 26 ülkeden kaynak uzmanlarını Antalya’da buluşturdu

Gedik Eğitim Vakfı, Gedik Üniversitesi ve Türk Kaynak Teknolojisi Akademisi 24-25 Ekim 2011 tarihlerinde tüm dünyadan kaynak konusunun uzmanlarını Antalya’da düzenlenen Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) Uluslararası Kongresi AWST 2011’de bir araya getirdi.

  • Aralık 6, 2011
  • 462 Görüntüleme
  • Gedik 26 ülkeden kaynak uzmanlarını Antalya’da buluşturdu
    Gedik 26 ülkeden kaynak uzmanlarını Antalya’da buluşturdu

2010'da İstanbul'da 63. IIW Genel Kurulu ve Uluslararası Konferansı'na ev sahipliği yaparak büyük bir başarıya imza atan GEV ve TKTA, bu yıl 200'e yakın kaynak uzmanını Antalya Belek Gloria Golf Resort'ta ağırladı.

Toplam 26 ülkeden 100'e yakın bildirinin sunulduğu uluslararası kongrede enerji, ulaşım ve konstrüksiyon sistemlerinde kaynak bilim ve teknolojisindeki ilerlemeler düzenlenen iki paralel oturumda ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GEV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Sadıklar, 2008 yılında IIW Türkiye sorumlusu olan Gedik Eğitim Vakfı'nın en yeni üyelerden biri olmasına rağmen, kısa zamanda IIW çatısı altında en aktif üyelerden biri haline geldiğini söyledi. Vakfın kurmuş olduğu Gedik Meslek Yüksekokulu ve Gedik Üniversitesi ile ilgili de bilgiler aktaran Hülya Gedik Sadıklar, Türkiye'de kaynak eğitiminin yaygınlaşması, kaynak bilim ve teknolojisinin gelişmesi amacıyla Vakfın gerçekleştirdiği çalışmalara değinerek, 2009'dan bu yana Vakfın 300'ün üzerinde Uluslararası Kaynak Mühendisi yetiştirdiğini söyledi. Gedik Üniversitesi'nin IIW' nun yeni üyesi olacağını sözlerine ekleyen Hülya Gedik Sadıklar, üniversitenin dünyadaki kaynak mühendisleri ve kaynak konusunda uzman akademisyenler ile aynı platformda birçok araştırma konularında birlikte görev alacağını ve bu katılımın Türkiye'nin kaynak alanında ilerlemesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

AWST Kongre Başkanı ve TKTA Başkanı Dr. Mustafa Koçak, konuşmasında kongreyi Van'da meydana gelen büyük depremin gölgesinde düzenlediklerini söyleyerek bu trajik olayın kaynak uzmanlığı mesleğinin önemini ve sorumluluklarını bir kez daha kendilerine hatırlattığını ifade etti.

IIW CEO'su Cecile Mayer ise yaptığı konuşmada Gedik Eğitim Vakfı'nın Türkiye sorumlu üyesi olarak bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları bir "başarı hikayesi" olarak nitelendirdi. AWST Uluslararası Kongresi'nin geleneksel "Jeager Lecture" sunumunu Drahtzug Stein'dan Dr. Ertuğrul Engindeniz yaptı. Venedik'te sık sık meydana sel felaketlerine karşı geliştirilen ve denizin içerisine yerleştirilen hareket edebilir bariyerlerin tasarımı ve kaynağı konusunda bilgiler veren Dr. Ertuğrul Engindeniz'in sunumunun ardından IIW CEO'su Cecile Mayer kendisine plaket sundu.

Etkinliğin gala gecesinde düzenlenen ödül töreninde ise sponsorlara ve davetli konuşmacılara plaketleri takdim edildi. Ödül töreninde ayrıca meslekte 60.yılını kutlayan Prof. Dr. Selahaddin Anık'a Gedik Eğitim Vakfı'na kurulduğu günden bu yana verdiği desteklerden dolayı GEV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Sadıklar tarafından plaket sunuldu. Bu yıldan itibaren kaynak alanında başarılara imza atmış kişilere verilmesi kararlaştırılan "Altın Elektrod" ödülü ise bu yıl ilk kez Halil Kaya Gedik'e verildi.

Gedik Kaynak, Gedik Döküm & Vana, Gedik Üniversitesi, Çimtaş, GSI SLT Türkiye, UGETAM, TÜV SÜD, Gensa, PGM, THY, Kjellberg Finsterwalde, Gras Savoye, Bloomberg HT'nin sponsorluğunu üstlendiği AWST 2011'in önümüzdeki yıllarda AWST markası altında düzenlenmeye devam edilmesi planlanıyor.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim