2012 2.Çeyrek Sürdürülebilirlik Çalışmalarının Finansal Sonuçları

Hedeflerindeki güncel durumunu görebilmek adına her yıl Gezegen ve Toplum Barometresi adında bir ölçüm gerçekleştiriyor

  • Eylül 18, 2012
  • 189 Görüntüleme
  • 2012 2.Çeyrek Sürdürülebilirlik Çalışmalarının Finansal Sonuçları
    2012 2.Çeyrek Sürdürülebilirlik Çalışmalarının Finansal Sonuçları

Schneider Electric, 2012'nin ikinci çeyreğindeki sürdürülebilirlik sonuçlarını açıkladı. Gezegen ve Toplum Barometresi sayesinde Schneider Electric, üç ayda bir raporlanan 14 gösterge ile önümüzdeki üç yıl için verdiği sürdürülebilir gelişme taahhüdünü destekliyor ve ölçüyor. 2012 yılının ikinci çeyreğinde Gezegen ve Toplum Barometresi, üç yıllık hedefle paralel olarak 3,94/10 toplam puana ulaştı (2014'ün sonunda 8/10 olması hedefleniyor). Şirket aynı zamanda ilk çeyreğe göre de +0,07 puanlık küçük ve başarılı bir artış yakaladı.

Puanlama sisteminde karbon salınımı, ürünler ve çözümler, enerji kullanımını içeren gezegen göstergelerinin yanı sıra, çevreci büyüme, enerjiye erişim, tedarikçiler, yönetim ve en iyi uygulamalar başlıklarını içeren kar göstergeleri bulunuyor. Sistemde ayrıca güvenlik, katılım, çeşitlilik, eğitim, enerjiye erişim ve topluluklar başlığı altındaki insan göstergeleri de önemli yer tutuyor.

Gezegen ve Toplum Barometresi içerisinde bulunan tüm bu göstergeler yardımıyla uzun vadeli finansal sonuçlara ulaşan Schneider Electric adına konuyu değerlendiren Schneider Electric Strateji ve Yenilik Başkan Yardımcısı Philippe Delorme; "Bu çeyreğin uzun vadeli finansal sonuçları, bir önceki çeyreğe kıyasla başarılı oldu. İlk kez bu çeyrekte yayınlanan Karbon göstergemizde, taşımada CO2 emisyonunda %3,7 oranındaki umut verici azalma sonucundan memnunuz. Dahası, çalışan güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalarımız, Tıbbi Vaka Oranına çok olumlu etki ederek %24 oranında azalma sağlamıştır" dedi.

Philippe Delorme sözlerine şunları da ekledi; "Bu çeyrekte, enerji programı BipBop'a erişim sağlamamızla ilgili olarak iki önemli dönüm noktası bulunmaktadır. Grameen Shakti ile birlikte Bangladeş'te, enerji hizmetlerindeki sosyal amaçlı işletmemiz olan Grameen Schneider Electric'in kuruluşu ve Senegal'de, güneş enerjisi tabanlı su pompalama istasyonu olan Water of the Sun çözümünün faaliyete başlaması. Bu başarılar, önümüzdeki aylarda enerji göstergelerine erişim sağlamamız için bizi daha da hızlandıracak. Halihazırda yapım aşamasında olan 2012-2014 Barometresi'ne 5 yeni gösterge eklenecek. Önümüzdeki dönemlerde değişime yönelik olarak dikkatli olmaya devam edeceğiz."

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim