Schunk Renishaw İşbirliğinde Alüminyum İşleme Çalıştayı

Kapsamı itibariyle Türkiye`de bir ilk olma özelliği taşıyan Schunk ve Renishaw Çalıştayı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi

  • Temmuz 24, 2019
  • 111 Görüntüleme
  • Schunk Renishaw İşbirliğinde Alüminyum İşleme Çalıştayı
    Schunk Renishaw İşbirliğinde Alüminyum İşleme Çalıştayı
  • Schunk Renishaw İşbirliğinde Alüminyum İşleme Çalıştayı
    Schunk Renishaw İşbirliğinde Alüminyum İşleme Çalıştayı
  • Schunk Renishaw İşbirliğinde Alüminyum İşleme Çalıştayı
    Schunk Renishaw İşbirliğinde Alüminyum İşleme Çalıştayı

Üreticiler ve tedarikçiler bir alüminyum parçanın talaşlı imalat süreçlerini ve üretim otomasyonunu Schunk ve Renishaw’ın Çalıştay’ında masaya yatırdı. 

Çalıştay ile bir alüminyum parçanın talaşlı imalat süreçlerini, üretim otomasyonunu, tedarikçi ve üretici firmalarını birlikte değerlendirerek, bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları ortak yaklaşımlar oluşturulması amaçlanmıştır.

Çalıştaya; Adöksan, Akım Metal, Anıl Makina, Arpek, Arslan Makina, Ayar Makina, CMS Jant, Cansan Alüminyum, HCM Makina, Hema Otomotiv, Kalankan Makina, Mita Kalıp, Şahin Metal ve Torun Bakır firmaları katılım sağladı.

Darboğazların Çözümleri Değerlendirildi

Çalıştay programı, tedarikçilerin bir anahtar teslimi proje gibi tüm talaşlı imalat süreçlerini hazırladıkları örnek parça üzerinde uygulamalı olarak sonuçlar üretebileceği eğitim çalışmaları olarak organize edildi.

Çalıştay kapsamında, imalatçı ve tedarikçi firmalar üretim darboğazlarının çözümlerine yönelik yeni yaklaşımları birlikte değerlendirme imkanı buldu.

“Verimliliği Arttırıp, Maliyetleri Azalttık”

Schunk Talaşlı İmalat Satış Mühendisi Hakan Yıldız, konuya ilişkin olarak “Piyasada yaygın olarak kullanılan bir alüminyum otomotiv parçası örnek uygulama parçası olarak seçildi. Çalıştaya, söz konusu parçanın üreticisi olan May Fren Sistemleri de imalatçı firma olarak katılım sağladı. May Fren hem çalıştay hazırlıklarına katılarak alternatif çözüm fikirlerini değerlendirdi, hem de üretim metodolojisini ve tecrübelerini paylaştı.” dedi. Ayrıca Yıldız, firmalar olarak bir arada çalışarak bu parçayı üretecek sistemin verimliliğini arttırıp, maliyetleri en aza indirgeyecek şekilde tasarımlar uygulamalar geliştirdiklerini ifade etti.

Ekipman Tedarikçileri Ortaklaşa Çalıştı

Parçanın talaşlı imalatı için gerekli bütün ekipman tedarikçilerinin ortaklaşa planlı bir şekilde hazırlık yaptığı çalıştaya, Sabancı Üniversitesi MRL - İmalat Araştırma Laboratuvarı’ndan Emre Özlü ise akademik değerlendirme ve ölçümleriyle destek verdi.

Çalıştayda Schunk - İş Bağlama Sistemleri ve Fikstür, Tezmaksan - Brother CNC Tezgahı, Kennametal - Kesici Takımlar, Yenasoft - Esprit, CAM, Fanuc - Robot Otomasyonu, Renishaw - Kontrol ve Mastar Kontrolleri, Mitutoyo - Kalite ve Güvence konularına odaklandı.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim