Mekanik Performans Tahmini Simcenter 3D 2022.1

Karmaşık ürün geliştirme ve inovasyon süreçleri için

  • Mekanik Performans Tahmini Simcenter 3D 2022.1
    Mekanik Performans Tahmini Simcenter 3D 2022.1

Siemens Digital Industries Software Siemens’ Xcelerator portföyünün bir parçası olarak yer alan Simcenter™ 3D güncellemesini duyurdu. Simcenter 3D mühendislerin karmaşık ürün geliştirme ve inovasyon süreçlerini gelişmiş similasyon becerileri ile çözmelerine yardımcı oluyor. Yeni güncellemeler ile beraber Simcenter 3D turbomakine modellemek için yeni çözümler, el aletleri için özelleşmiş bir düşürme testi aracı, NX’e tam entegre topoloji optimizasyonu çözümü ile beraber eski yöntemlere kıyasla 10 kata kadar daha hızlı yeni bir akustik analiz çözümü sunuyor.

“Simcenter 3D bu sürümü ile farklı sektörlerden, yeteneklerden ve fiziklerden bir araya getirdiğimiz tecrübe ve uzmanlığı bir araya getiriyor.” diyor Willy Bakkers, Similasyon ve Test Bölümü, Çözüm Alanı Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı, Siemens. “Müşterilerimiz sağlam yeni yöntemler bularak kompleks fizik analizleri ile inovasyonu endüstriler arası disiplinler ile çözüyor. Bizim görevimiz onların sınıfının en iyi araçlarına ihtiyaç duyduklarına eriştiklerinden emin olmak.”

Siemens’in Simcenter 3D 2022.1 sürümü mühendislere 4 kilit alanda çözüm sunmaktadır.

Karmaşıklığı modelle: 

Karmaşık fizik fenomenlerinin modellenmesi ve anlaşılması Simcenter 3D’nin bu sürümü ile öne çıkıyor. Simcenter 3D’nin endüstri lideri turbomakine çözümü gelişmiş termal multi-fizik, rotor dinamiği ve termal yorulma gibi araçlar ile geliştirildi ve bu tip makinelerde ortaya çıkan kompleks fiziklerin çözümü sağlandı. Yeni özelleşmiş araçlar spiral konik dişli gibi otomotiv diferansiyel parçlarında ortaya çıkan sistem seviyesindeki NVH problemlerinin çözümüne olanak tanır. Ek olarak yeni düşme testi aracı elektronik ve diğer el aletleri için simülasyon uzmanına gerek duymadan bu ürünlerin test edilmesine imkan tanır. 

Olasıkları keşfedin: Yeni akustik aracı sadece akustik problemi analiz etmekle kalmaz aynı zamanda kullanıcı deneyimi için oluşan sesi dinlemenize olanak tanır.Mühendisler oluşan tüm seslerin birleşimini değerlendirerek örneğin “Bir ses sistemi çalışırken ve yoldan, rüzgardan ve motordan gelen sesler, HVAC gürültüsü ile nasıl bir performans gösterir?” gibi bir soruya yanıt verebilir. Bu sürümle beraber topoloji optimizasyonu NX ile daha yakın bir entegrasyon sunarak tekrar edilebilir ve daha hafif ve yapısal açıdan mümkün, üretilebilir tasarımlar oluşmasına yardımcı oluyor. 

Hız Kazanın: İki yeni temel güncelleme sayesinde kullanıcılar tasarılarını çok daha hızlı tamamlayabilir.  Yeni yüksek performanslı “boundary element method ve adaptive order solution” (BEMAO) eski yöntemlere kıyasla akustik analizleri 10 kat hızlandırıyor. Aynı zamanda yeni yükleme filtreleme aracı aerostructure yapılar için mühendislerin binlerce yük arasından kritik yükleri tespit ederek kullanmasına olanak sağlıyor. 

Entegre Kalın: Simcenter 3D artık Xcelerator Share, Xcelerator as a Service (ya da XaaS) aboneliği ile entegre oluyor. Xcelerator Share sunmuş olduğu arayüz ve bulut ortamı sayesinde kullanıcıların ortak çalışma gruplarında dosya paylaşması , sonuçları incelemesi ve destek alması gibi imkanlar sunuyor. Son olarak kullanıcılar artık kolaylıkla kendi masaüstlerinden herhangi bir iş istasyonu ya da HPC’de analizlerini koşturma imkanına kavuşuyor.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim