ENOSAD 2015-2017 dönemi yeni yönetimini belirledi…

Yönetim Kurulunun görev yapacağı iki yıl boyunca ‘ Endüstriyel Otomasyon’ sektörünü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını belirtti.

  • Ekim 21, 2015
  • 140 Görüntüleme
  • ENOSAD 2015-2017 dönemi yeni yönetimini belirledi…
    ENOSAD 2015-2017 dönemi yeni yönetimini belirledi…

ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği, Green Park Pendik Hotel & Convention Center' da gerçekleştirdiği 6. Olağan Genel Kurulunda yeni dönem Yönetim Kurulunu belirledi.

Yapılan seçim sonucunda;

1- AES-ACAR Ltd. Şti. / Yaşar ACAR

2- E3TAM A.Ş. / Sedat Sami ÖMEROĞLU

3- EMF Motor A.Ş. / Hasan Basri KAYAKIRAN

4- EMİKON Ltd. Şti. / Valentin DENİSENKO

5- ENTEK Teknik A.Ş. / Hasan TERZİOĞLU

6- FESTO A.Ş. / Tuncay SOYDAŞ

7- HALICI Ltd. Şti. / Hüseyin HALICI

8 - HKTM A.Ş. / A. Tunç ATIL

9- MITSUBISHI Elektrik A.Ş. / Yiğit KÜNTAN

10- SCHNEIDER Elektrik A.Ş. / Mehmet ÖZALP

11- SERVO KONTROL Ltd. Şti. / D. Remzi SALİ' den oluşan liste yeni yönetime seçildi.

Dr. Hüseyin HALICI' nın yeni dönem ENOSAD Başkanı olarak belirlendiği Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımları ise; Dr. Hüseyin HALICI - Yönetim Kurulu Başkanı, (HALICI Elektronik&Telekomünikasyon Ltd. Şti.) Sedat Sami ÖMEROĞLU - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, (E3TAM A.Ş.) Hasan Basri KAYAKIRAN - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, (EMF Motor A.Ş.) Tunç ATIL - Sekreter Üye, (HKTM - Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi A.Ş.) Valentin DENİSENKO - Sayman Üye, (EMİKON Elektronik Ltd. Şti.) Hasan TERZİOĞLU - Üye, (ENTEK TEKNİK A.Ş.) Tuncay SOYDAŞ - Üye, (FESTO A.Ş.) Remzi SALİ - Üye, (SERVO KONTROL Ltd. Şti.) Yaşar ACAR - Üye, (AES-ACAR Endüstriyel Sistemler Ltd. Şti.) Yiğit KÜNTAN - Üye, (MITSUBISHI Electric Turkey A.Ş.) Mehmet ÖZALP - Üye (SCHNEIDER Elektrik A.Ş.) olarak belirlendi.

ENOSAD Başkanı Dr. Hüseyin HALICI, Yönetim Kurulunun görev yapacağı iki yıl boyunca ENOSAD ve üyelerini ve derneğin ilk ve tek temsilcisi konumunda olduğu ' Endüstriyel Otomasyon' sektörünü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını belirtti.

Mühendislik anlamında Türkiye' nin Dünyada iyi bir noktada olduğunu, ancak globalleşen Dünyanın genel gidişatına bakıldığında endüstriyel otomasyon sektörü olarak onların hızına ayak uydurulmasının gerektiğini, ancak bunun bireysel noktada gerçekleştiğini, dünyadaki rekabet ortamında daha güçlü olabilmek için şirket birleşmelerinin gerektiğini, bunu sağlamak için de gerekli platformların oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Halıcı, Dünya ile rekabet edebilmek için 'Endüstriyel Otomasyon' un yeni bir sektör olarak ele alınması ve kabul edilmesini sağlayabilme, ülkede ilk kez ENOSAD tarafından gerçekleştirilen 1. Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongresi' nde kamuoyuna tanıtılan 'Endüstri 4.0' kavramını uygulayan bir ülke olabilmek için hükümet birimleriyle yakın ilişkide olma ve Endüstri 4.0 ın bir devlet politikası olarak ele alınması için çalışmalar yapma, bu konuda dernek olarak danışman ve yönlendirici rol üstlenme, Endüstri 4.0 temelindeki kongrenin ikincisini 2016 yılında daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirme, Dünya ile rekabette ülkemiz sanayiinin gelişmesi için akıllı fabrikalar akıllı sistemler yapılmasının hem devlette hem üretim sektöründe gerekliliği konusunda farkındalık yaratma ve bilinç oluşturmanın gelecek dönem hedefleri olduğunu belirtti.

Ayrıca, yıllardır üniversite - sanayi işbirliğinin telaffuz edildiğini, ancak uygulamada bu iki dünyanın birbirinden uzak olduğunun görüldüğünü belirterek bu işbirliğini gerçek anlamda sağlamaları gerektiğini söyledi ve bu konuda ENOSAD tarafından çeşitli üniversitelerin yer aldığı bir 'Bilim Kurulu' oluşturulduğunu açıklayarak bu işbirliğini gerçek anlamda sağlamayı ve üniversite ve sanayinin ortak projelerde yer almasını sağlamanın başlıca hedefleri arasında olduğunu ekledi.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim