Espressif ESP32-DEVKITC-32D Geliştirme Kiti

IoT Uygulamaları Geliştirmek İçin Tasarlandı

  • Espressif ESP32-DEVKITC-32D Geliştirme Kiti
    Espressif ESP32-DEVKITC-32D Geliştirme Kiti

Taşıdığı I/O pinlerinin çoğu, kolay arayüz için her iki taraftaki pin başlıklarına ayrılmıştır. Empa Elektronik’in temsilciliğini yaptığı geliştiriciler bu pinleri gerektiği gibi çevre birimlerine bağlayabilir. Standart başlıklar, bir breadboard kullanırken geliştirmeyi daha kolay ve rahat hale getirir. Kart, pek çok çeşitli ESP32 modüllerini destekler.

Ürünün temel bileşenleri aşağıdaki gibidir:

  • Karta lehimlenmiş ESP32-WROOM-32 modülü,
  • ESP32-WROVER için isteğe bağlı bir alan(ESP32-WROOM-32 yerine daha uzun ESP32-WROVER modülleri lehimlenebilir),
  • EN(reset) düğmesi,
  • Boot düğmesi(seri port üzerinden firmware indirmek için EN düğmesi ile beraber kullanılır),
  • 3 Mbps’ye kadar veri aktarımı sağlayan USB-UART köprüsü,
  • Güç kablosu için veya bilgisayar bağlantısı için kullanılabilen Micro USB portu,
  • 5 V güç sağlandığında yanan LED,
  • ESP modülündeki pinlerin çoğu karttaki pin başlıklarına ayrılan I/O konnektörü. (Bu I/O konnektörü vesileyle kullanıcılar ESP32’yi PWM, ADC, DAC, I2C, I2S, SPI... gibi birçok işlevi etkinleştirmek için programlayabilirler.)

Kit ile programlama yapmak için ihtiyacınız olan tek şey ise Linux, MacOS veya Windows işletim sistemi kurulu bir bilgisayardır. 

ESP32-DEVKITC-32D Geliştirme Kiti ile Kolay Programlama
Hemen her bilgisayarda geliştirme yapıp kite aktarabilirsiniz. Bunun için ilk etapta geliştirme çatısı için GitHub’da muhafaza edilen Espressif IoT Development Framework’ü bilgisayarınıza çekmeniz gerekir. Bu framework; Wi-Fi, Bluetooth, güç yönetimi ve diğer birçok sistem özelliği ile Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarının geliştirilmesi için tasarlanmıştır. Sonraki adımda kodunuzu ESP32 için derleyebilmek amacıyla Toolchain’i ve çalıştırılabilir uygulamaya build etmek için CMake ve Ninja araçlarını indirmeniz gerekir.

Bir sonraki adımda seri port üzerinden geliştirme kitini micro USB vasıtasıyla bilgisayara bağlamanız gerekir. Daha sonra konfigürasyon için menuconfig komutunu çalıştırıp derlemeye hazır hale getirebilirsiniz. Build işlemini de yaptıktan sonra "flash" komutuyla artık kite uygulamayı transfer edebilirsiniz. Ek bir avantaj olarak uygulama çalışmaya başladıktan sonra bilgisayar üzerinden monitör edebilirsiniz.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim