Raylı Sistem Araçları için İç Parça Üretimi

Modüler iç araç tavanları, yolcu bagaj rafları, yan duvarlar& paneller, servis kapakları ile entegre yolcu bilgilendirme ekranları ve çerçeveieri

  • Raylı Sistem Araçları için İç Parça Üretimi
    Raylı Sistem Araçları için İç Parça Üretimi
  • Raylı Sistem Araçları için İç Parça Üretimi
    Raylı Sistem Araçları için İç Parça Üretimi
  • Raylı Sistem Araçları için İç Parça Üretimi
    Raylı Sistem Araçları için İç Parça Üretimi

44 yıllık tecrübesiyle alüminyumdan endüstriyel çözümler sunan Yeşilova Holding, raylı sistemler alanındaki üretim, mühendislik ve tasarım yeteneğini 2018 yılında Canray Ulaşım ile taçlandırdı. Kurulduğu günden bu yana Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarında birçok büyük ihale alımı gerçekleştiren Canray Ulaşım, 2019 ve sonraki yılları kapsayan 2500 vagonun üzerinde sözleşmeye imza attı.
Raylı sistemler sektörünün dünyadaki hızlı gelişimini alüminyum bilgisiyle güçlendiren ve sektöre özel çözümler üreten Canray Ulaşım, %100 ihracat ile raylı sistem araçlarında iç parça üretimi yapıyor. Ürün grupları arasında; modüler iç araç tavanları, yolcu bagaj rafları, yan duvarlar& paneller, servis kapakları ile onlara entegre olan yolcu bilgilendirme ekranları ve çerçeveler bulunuyor. Üretilen ürünlerin hem montaj kolaylığı hem de tamir ve bakım gereken durumlarda yekpare bir sisteme kıyasla maliyet ve sürenin çok daha düşük olduğunu belirten Canray Ulaşım Genel Müdürü Ramazan Uçar, aydınlatma sisteminde LED’lerin kullanılmasına bağlı olarak da enerji tüketimini azalttığını vurguluyor. Fonksiyonel avantajlarının yanı sıra %100 görsel bir parça olduğu için, estetik beklentiyi de karşılayan ürünler ürettiklerini belirten Uçar; “Raylı sistemler sektörü hem ülkemiz hem de dünya için önemli bir gelişim alanı. Türkiye pazarı bu kadar büyürken ve yerli-milli kavramına verilen önem en üst düzeydeyken, biz de buna önemli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’de faaliyet gösterecek araçların parçalarını yapıyor olmak öncelikli hedeflerimizden biri. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık ve görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. 

SPOT METİN:
Canray Genel Müdürü Ramazan Uçar: ’Canray Ulaşım tasarlanmış, hazır bir ürünü üreten tedarikçi olmak yerine stil aşamasından itibaren rol alan, tasarım, doğrulama ve final ürünün üretilmesi aşamalarında da yer almaktadır.’

FRANSA VE ALMANYA OFİSLERİ YAKINDA HAYATA GEÇECEK
Raylı sistemlerde gerekli Kalite Yönetim Sistemi olan IRIS belgelendirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Uçar, ‘2019 yılı içerisinde, sektörde spesifik prosesler olarak tanımlanan yapıştırma prosesi için, çalışanımıza yatırım yaparak, firmamıza Avrupa Yapıştırma Uzmanları (EAS) ve Avrupa Yapıştırma Uygulayıcıları (EAB) kazandırdık. Sonrasında da prosesimizin ve şirketimizin belgelendirmesi için gerekli süreçleri tamamlayıp DIN 6701 yapıştırma prosesi sertifikamızı mart ayı içerisinde aldık. Bağlı olduğu grubun tüm alt yapısında da benzer çalışmalar sürekli yapılmakta ve her geçen gün sektörün tanınmış büyük oyuncuları tarafından ziyaret edilen ve otomotivdeki tabiriyle FSS (full servis supplier) tedarikçi olma yolunda ciddi yol aldık.  Yine ana üreticilere yakın olmak adına ilk mühendislik ve tasarım ofisini Canray olarak Fransa’ da Nisan ayı itibariyle açmış olacağız, devamında da Almanya’da raylı sistemler için ikinci bir mühendislik ofisi açma çalışmaları devam etmekte. Canray Ulaşım sadece tasarlanmış, hazır bir ürünü üreten tedarikçi olmak yerine stil aşamasından itibaren rol alan, tasarım, doğrulama ve final ürünün üretilmesi aşamalarında sorumluluk almaktadır. 

RAYLI SİSTEMLER ANA SANAYİSİ YAN SANAYİYİ DE GELİŞTİRECEK 
Ürünlerde işlevselliğin yanında kalite, yenilik, teknoloji, geri kazanılabilirlik gibi ilave özelliklere de ihtiyaç duyulduğunu belirten Ramazan Uçar, “Bu süreç geçmişte otomotiv sektöründe yaşadığımız durumun bir benzeridir. Otomotiv yan sanayisinde, ana sanayinin beklentilerini bir üst boyuta taşıması ile yerli alt yan sanayiler buna ayak uydurmak zorunda kalmış ve bunun sonucunda yurtdışı pazarlara satış yapabilen, Avrupalı rakipleri ile hem fiyat hem de kalite anlamında rekabet edebilen bir yan sanayinin oluşması sağlamışlardır. Şu anda yerli raylı sistem yan sanayilerimiz henüz tam anlamıyla bu noktaya ulaşamadılar. Bu sebeple yurt dışı potansiyel müşterilere ulaşmakta zorlanıyorlar.  Bu aşamanın kısa zamanda, tıpkı otomotiv yan sanayisi gibi gelişmesi ve ihracat yapan raylı sistem yan sanayi firmalarımızın çoğalması ülkemiz için büyük bir başarı hikayesi olacaktır” dedi. 

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim