Otomasyon Yazılımı

Veri Yolu Yapılarında İletişim

  • Otomasyon Yazılımı
    Otomasyon Yazılımı

Eplan platformunun yeni temel sürümü 2.4 kullanıma açıldı. Grafik raporlardaki PLC proje planlamaları, alt projeler ve yeni navigasyon seçenekleri proje planlamasını hızlandıran yeni özelliklerden bazıları olarak sayılabilir. Yapılandırma ilkeleri ve referans belirleme aracılığıyla gerçekleştirilen geniş IEC 81346 ve IEC 61355 desteği yenilikçi tasarım yöntemleri için temel oluşturmaktadır. Eplan Platformunun 2.4 güncel sürümü artık indirilebiliyor. Bu sürümle ilk kez EPLAN 64-bit kurulumu da mümkün hale geldi. PLC iletişim ağlarının basitleştirilmiş gösterimi, PLC yapılarının dokümantasyonunu ve yönetimini daha açık ve daha basit hale getirmektedir. Alt proje yönetimi de proje yönetimini geliştiren yeni özelliklerden sayılabilir. Böylece, projeden belirli bölümler çıkartılıp, ayrı bir şekilde düzenlenebilir ve çizim işleminden sonra ana projeye tekrar eklenebilir. Bunun bir sonucu olarak, eksiksiz ve yüksek kaliteli dokümantasyon oluşturulur ve kullanıcılar özellikle sadece kendilerine gerekli işler üzerine odaklanabilir. Onaylanmış mevcut proje alanları için değişiklik koruması da bir başka yararlı seçenek: Böylece ilgili alanlardaki nesnelere yapılan değişiklikler korunabiliyor. Bu şekilde, tamamen planlanan alanlar veya üretilmiş olan mevcut parçaların yanlışlıkla değiştirilmesi engellenmektedir.

Kullanıcı tarafından tanımlanabilen ve ayarlanabilen özellikler ile artık tüm platform kapsamında doğru ve tahmin edilebilir verilere erişilebilir. Kullanıcılar ayarlar için varsayılan değer seçim listeleri oluşturabilir. Bu tutarlı girdiler raporların filtrelenmesi esnasında daha doğru sonuçlar alınmasını sağlar. Yönetilen verinin doğru olduğunu doğrulamak için yönetim veri tabanı parçalarını inceleme ve doğrulamak üzere ek kontroller de uygulanmıştır ve böylece parça verisinin kalitesi arttırılmıştır. Bu eskiden ayrıntılı ve manuel bir süreçti - ancak sistem, kontrolleri artık otomatik olarak gerçekleştirmektedir.Görüntülenen tüm çapraz başvuruların köprü şeklinde erişilmesi ile proje kapsamında navigasyon çok daha kolay ve hızlı hale gelmiştir. Bu köprüler aynı zamanda PDF oluşturma için kullanılabilir ve böylece PDF bakım mühendisleri için değerli bir referans haline getirir. Bu sayede bakım alanında görev yapanların dokümantasyonu kullanması çok daha kolay hale gelir. Dağıtılan cihazlara yönelik yeni rapor türü kullanıcıların proje bilgisini üretim ve bakım için daha kolay ve basit raporlara dönüştürmesini sağlar. Yerleştirmeler, fonksiyon metinleri veya grafik sembolleri gibi tüm verilerin görüntülenebileceği bir yerde eksiksiz cihaz raporu oluşturulmuştur. Dokümantasyonda bir rapor olarak yer alan bu işlev hatalar esnasında tanımlama yapılmasını ve alete daha hızlı erişilmesini sağlar. Eplan Platformu IEC 81346 gibi çeşitli standartları desteklemektedir; aynı zamanda IEC 61355 uyarınca proje sayfalarını tanımlamak da artık mümkündür. Bu tür bir tanımlayıcı kullanılması kullanıcıların dokümantasyonu oluştururken bir nesne tahsisi kullanmasını sağlamaktadır. Bir belge, diğer bir deyişle bir proje sayfası nesne tahsisi ile (işlev, konum veya ürün) belirli bir nesneye tahsis edilmektedir. Kullanıcılar aynı zamanda bunu PLM/PDM veya ERP sistemlerine bağlı bir arayüz ile birlikte kullanabilmektedir.IEC 61355.jpg ve IEC 81346.jpg: Eplan Platformu örneğin IEC 81346 ve IEC 61355 gibi çeşitli standartları desteklemektedir.

İletişim sensörleri, ayarlanabilir cihazlar ve programlanabilir aktüatörler gibi çeşitli iletişim protokolü içeren akıllı parçalar veri yolu yapısında açık dokümantasyon gerektirir. Bu nedenle, PLC veri yolu sistemlerinin yeni ve daha kolay bir şekilde yönetilmesi gerekmiştir ve tek hat iletişim ağ tasarımına dayanan bir uygulama yapılmıştır: Kullanıcılar artık dönüştürücüler, motorlar ve vanalar gibi diğer cihazları veri yolu bağlantıları kullanarak bütünleştirebiliyorlar. Bunun sonucu olarak çeşitli farklı veri yolu sistemi olan cihazlar daha iyi desteklenmektedir. Çift yönlü veri alış verişi için ABB, Mitsubishi ve 3S gibi PLC üreticileri de ara yüz ortakları listesine eklenmiştir.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim