En yüksek yeterlilik düzeyi: CECE – CE İşareti Sertifikalı Uzmanı

Pilz olarak Türkiye’de ilk kez Tüv Nord onaylı  sertifikalı CE işaretleme uzmanlık eğitimi Pilz bünyesinde verilmeye başlanacak. CECE - CE İşareti Sertifikalı Uzmanlık ile CE işareti alanındaki en yüksek yeterlilik belgesini edinebilirsiniz. Yeterlilik programımının bir parçası olarak size, makineler için tüm CE işareti sürecinin her adımı ile ilgili kapsamlı bilgiler sağlanır.
CECE başarıyla tamamlandıktan sonra ilgili standartlar ve direktifler doğrultusunda her türlü makine için CE işaretlemesi gerçekleştirebilirsiniz.
CECE - CE İşareti Sertifikalı Uzmanlıktan şu şekilde yararlanabilirsiniz

  • CECE yeterliliği TÜV NORD tarafından verilmektedir. Son test başarıyla tamamlandıktan sonra dünya çapında kabul gören TÜV sertifikası ve "CECE - CE İşaretlemesi Sertifikalı Uzmanı" unvanını alacaksınız.
  • CECE ile ilgili makine direktifi doğrultusunda CE işaretlemesi hakkında kapsamlı bilgiler edineceksiniz.
  •  Uzmanlarımızın engin deneyimlerinden yararlanın! Ayıntılı uygulama örnekleri ve atölye alıştırmalarına katılarak öğrendiklerinizi hayata geçirin.

Yeterlilik içeriği
2006/42/EC makine direktifine uygun olarak her türlü makine için tüm CE işaretleme sürecinde size yol göstereceğiz. Sanal makine modeli temel alınarak risk değerlendirmeden CE etiketinin verilmesine kadar tüm süreç adım adım açıklanır. Model ayrıca eksik, tamamlanmış ve birbirine bağlı makineler ile ilgili süreç farklarını da göstermektedir.

CECE yeterliliği ile ilgili tüm içerikler burada bulunabilir
 

Sahadan Buluta Veri İletimi : Single Pair Ethernet

Single Pair Ethernet (SPE), bir çift iki telli kablo sayesinde Ethernet aracılığı ile sağlanan yüksek performanslı veri iletimine ek olarak Power over Data Line üzerinden terminal cihazlarına güç iletimi sağlamaktadır. Teknolojik dönüşüm ihtiyaçlarının önem kazandığı günümüzde SPE, “Industrial Internet of Things” IIoT ve Endüstri 4.0 uygulamalarını sahadan buluta mümkün kılmaktadır.

4 ve 8 telli kablolama sistemlerinin yerini alan, iki telli yapısı ile basit ve güvenilir iletimin temellerini oluşturan Single Pair Ethernet (SPE) ile sistemlere bağlanan sensör veya terminal sayısındaki artış talepleri yapısal ağ oluşturma engelleri olmadan karşılanabilir, yüksek iletim hızına ihtiyaç duyulmadan veri aktarım hızını ayarlayarak uzun mesafelere iletim gerçekleştirilebilmektedir. İletim hızları zorlu sensör bileşenleri için bile yeterlidir. (1000 m iletim uzunluğunda 10 Mbit /s, 40 m iletim uzunluğunda 1 Gbit /s )

Günümüz uygulamalarında haberleşmedeki verici ve alıcı arasındaki iletişim, hız ve güven talepleri sebebi ile belirli kurallara göre yapılmakta, bu kurallar da uygulamacıyı endüstriyel haberleşme protokol seçimine yöneltmektedir. Haberleşme protokolleri kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Kapalı sistem haberleşme protokolleri, üretici firmanın sadece kendi ürettiği ürünlerin haberleşmesini sağlarken; açık sistem haberleşme protokolleri de markaya bağlı kalmadan aynı özelliklere sahip ürünlerin birbiri ile bağlantısına izin verir. Her bir haberleşme protokolünün veri iletim hızı, bağlanabileceği terminal sayısı, iletim yapabileceği mesafe birbirinden farklıdır. Bu sebeple de bu protokollerin birbiri ile uyumlu çalışması gibi bir durum söz konusu değildir. 

Single Pair Ethernet (SPE) ile fieldbus mimarisi homojen bir ağ ile değiştirilebilir; tek bir arayüz aracılığı ile daha az saha kablolaması yapılarak daha çok cihaza bağlanılabilir ve en önemlisi bu yatırım daha düşük maliyetle gerçekleştirilebilir. Bu sayede saha düzeyinde talep edilen verimli altyapı koşulları sağlanır ve artan terminal sayılarının ihtiyaç duyduğu ve günümüz haberleşme protokollerinin sağlayamadığı iletim hızına kolay bir şekilde erişilebilir.

Bina Otomasyonunda Single Pair Ethernet

SPE, otomasyon teknolojisini önemli derecede ilgilendirmektedir. Çünkü bu yeni Ethernet varyantı, dijitalleşme kapsamında endüstriyel iletişim için tüm gereksinimleri karşılamakta, en önemlisi artık saha düzeyinde dijitalleşmeyi sağlama ve IIoT’ye adım atmak için Ethernet’e uygun ince, hafif ve güçlü bir altyapı sunmaktadır.

IIoT, akıllı bina ve fabrikaların daha hızlı yayılmasına ve bunun maliyeti uygun bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. Bu IP protokolü ile  LED lambalar, elektrik anahtarları, sensörler, oda termostatları, makine kontrol sistemleri ve pencere storlarının motorları gibi kontrol gerektiren ekipmanlar yerel veri ağına ve bulut üzerinden bina yönetim sistemine bağlıdırlar. Bu durum farklı haberleşme protokollerine, protokole özgü arayüzlere yani her bir uygulama yönelik farklı ağ sistemlerine gerek kalmadığını gösterir. Yapısal kablolama (Digital Ceiling) sayesinde, akıllı bina otomasyonları, IP üzerinden sorunsuz bir şekilde bir araya gelmektedir. Bu durum, kurulum, bakım ve ağ yönetim işlerini oldukça kolaylaştırmaktadır. Yapısal kablolama sayesinde akıllı bina otomasyonları, IP üzerinden sorunsuz bir şekilde bir araya gelip haberleşebilmektedir. Bu sayede kurulum, bakım ve ağ yönetim işlerini oldukça kolaylaştırmakta ve hızlandırmaktadır. Birçok durumda  yüksek veri hızı yerine yüksek bağlantı yoğunluğuna ihtiyaç duyulmaktadır. SPE, bu talep için ideal bir çözüm olarak kabul edilmektedir.

SPE ve Endüstriyel Kablolama

SPE, saha seviyesinden kurumsal seviyeye kadar IP iletişimini devamlı bir şekilde sağlamakta, böylece haberleşme sensörden, bulut sistemine kadar Ethernet tabanlı olarak gerçekleştirebilmektedir. Endüstriyel ağ sistemine bir alternatif olarak çıkan bu teknolojinin, endüstriyel veri iletimi alanında bir devrim yaratması beklenmektedir. Standart konnektör arayüzü, birçok bileşen ve cihazda engelsiz bağlantı için bir temel oluşturmaktadır. Phoenix Contact IEC 63171-2 (IP20) ve 63171-5 (IP67) standartlarını sağlayan ve birbiri ile uyumlu arayüzlerle tüm uygulamalara ve proses taleplerine yönelik cihaz ve kablo bağlantıları için konnektörler üretmektedirler. Konnektör arayüzleri standart tüm konnektör versiyonlarına (M8/M12) entegre edilebilir. 

Sensör Teknolojisinde SPE

Günümüzde, klasik otomasyon teknolojilerindeki kullanımlara ek olarak, sensörler aynı zamanda akıllı veri üreticisi konumunda Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) uygulamalarına Ethernet ağları sayesinde entegre edilebilir. SPE sayesinde mümkün hale gelen, bağlantı teknolojilerinin daha kompakt ve modüler hale getirilmesi ile daha küçük ve konumsal olarak sınırlı sensörler de Ethernet ağlarına bağlanabilir.

SPE’nin veri hattı ve güç kaynaklarını bir araya getirilmesiyle, yeni bir avantaj daha elde edilmiştir. Bu avantaj sayesinde, terminallerin güç ihtiyacı için voltaj beslemesini sağlamak amacı ile ek fiş bağlantılarına gerek duyulmamaktadır. Bağlı çevre birimlerin güç kaynağı, Veri Hattı Üzerinden Güç (PoDL) aracılığıyla sağlanabilir. Böylece besleme için güç kaynağı ekipmanında (PSE) 60 W'a kadar kullanılabilir. Buna ek olarak, SPE’nin standart arayüz olarak kullanılması, cihaz üreticilerine, daha az versiyonla, daha optimize edilmiş alanlar oluşturulması konusunda olanak sağlamaktadır. Bir makine veya sistemdeki sensörler daha kolay şekilde bağlanabilmekte, bu sayede bağlantı aşamasında işçilik maliyetleri azalmaktadır.

Phoenix Contact, Industrial Internet of Things (IIoT) ve Endüstri 4.0 uygulamalarında ihtiyaç duyulan istikrarlı Ethernet tabanlı haberleşmenin temeli olan Single Pair Ethernet (SPE) teknolojisi için sunduğu çözümler ile geleceğe yolculukta sizlere eş
 

Audiowell Ultasonik Sensörleri

Sosyal mesafenin korunması gereken alanlarda mesafe ölçümleri için Empa Elektronik’in Audiowell’in temsilciliğini yaptığı ultrasonik sensörlerini tercih edebilirsiniz.

Açık tipteki UM152-000 ultrasonik sensörü ile 5cm ile 2.5m arasındaki mesafeleri ölçebilirsiniz. Ayrıca “sealed” tipte olan ve 17 cm'den 3 m'ye kadar ölçüm aralığına sahip UM0090-00 mesafe sensörü 10 mA'dan düşük güç tüketimi ve 1 ms'den düşük tepki süresi ise güvenli ve hatasız ölçümler yapabilmenize yardımcı olur. UM0032-002 modelinin 2cm ile 120cm arasında mesafe ölçümüyle ortamdaki hareketliliği tespit edebilirsiniz.

Bu sensörler ayrıca akıllı aydınlatma teknolojilerinde, otonom araçlarda, akıllı çöp konteyneri uygulamalarında ve robotik teknolojilerde kullanılabilir.

Detaylı Bilgi: https://www.empastore.com/ultrasonik-sensorler
 

REX 100 Router

Emikon Otomasyon’un temsilciliğini yaptığı REX 100 router, yenilenen ara yüzü myREX24 V2 ile birlikte tüm programlama ve uzaktan PLC’ye bağlanma işlemlerini kolaylık ile gerçekleştirme imkanı sağlar.
İnternet bağlantısı ile her nerede olursanız olun, E-mail ile uyarı alabilirsiniz, aynı zamanda GSM modeli ile de herhangi bir alarm ayarlandığında SMS ile bildirim alabilirsiniz. 

Sadece Ethernet değil, USB portlu cihazlara da VPN bağlantısı kullanılarak erişilebilir. Buna örnek olarak sürücünüzün programlama portuna internet üzerinden erişebilirsiniz.
REX 100 Wifi, Wireless LAN aracılığı ile kablosuz olarak internete bağlanır ve myREX 24 V2  programı ile ara yüzüne erişilir. Entegre 4-Port Siviç sayesinde, REX100’e ilave cihazlar da ekleyebilirsiniz.
Güvenlik olarak ise; VPN bağlantısı kullanılırken olabilecek açıklara karşı, OpenVPN güvenlik protokolü kullanılır ve VPN bağlantınız şifrelenir.

  • Entegre edilmiş güvenlik duvarı
  • Bağlantıları ve ihraç alarmları kurmak için dijital girişler
  • USB-over-IP
  • Yer kazandırıcı sıkıştırılmış boyut
  •  Entegre edilmiş 4-port LAN siviç
  •  MyREX24 V2 portalı aracılığı ile güvenli OpenVPN
     
Kombo Multi-Gaz, Nem ve Sıcaklık Modülü SVM30

Hava Temizleyiciler ve HVAC gibi uygulamaların geliştirilmesinde sensör tasarımını kolaylaştırırken aynı zamanda bu ürünlerin tasarımı için büyük esneklik sunar. Empa Elektronik’in temsilciliğini yaptığı Sensirion’un çevre algılama deneyim ve uzmanlığına dayanan SVM30, kolay tasarım ve algılama performansı için optimize edilmiştir. Bu sensör modülü üzerinde bir SGP30 gaz sensörü ile birlikte bir de SHTC1 nem ve sıcaklık sensörü barındırır.
SGP30 gaz sensörü birden fazla metal oksit algılama elemanını tek bir çip üzerinde birleştirerek, toplam VOC sinyalini (tVOC) ve CO2 eşdeğeri sinyalini (CO2eq) tek bir sensör ile ölçme imkanı sunar. Ayrıca, SHTC1 nem ve sıcaklık sensörü ile 0 ila 100% bağıl nem (RH) ölçüm aralığını ve -20 ila 85°C sıcaklık ölçüm aralığını ±%5RH ve ± 1°C hassasiyetle algılar. Gaz, nem ve sıcaklık sensörü bileşenlerini bir arada bulunduran SVM30 kombo sensör modülü, Sensirion'un kanıtlanmış CMOSens® Teknolojisi ile tasarlanmıştır.

Detaylı Bilgi: https://www.empastore.com/svm30-gaz-nem-ve-sicaklik-modulu
 

3. Nesil Patentli FlightSense™ Yaklaşma ve Mesafe Sensörleri

Empa Elektronik’in temsilciliğini yaptığı ST, öncü ve lider olduğu ToF pazarında yeni nesil yaklaşma ve mesafe sensör ürünleriyle fark yaratıyor.

Temassız etkileşimin öneminin arttığı küresel salgın sonrası özellikle ihtiyaç duyulan temassız anahtar, hareket (gesture) ve mesafe algılama, sosyal mesafe, varlık algılama, kişi sayma, içerik takibi, sıvı seviye kontrolü ve daha bir çok uygulama için ihtiyacınız olan teknolojiler FlightSense™ ailesinde.

Klasik IR ürünlere nazaran ortam şartlarından (ışık, renk vs.) etkilenmeyen bu “all-in-one” minyatür modüller; laser sürücü, verici ve SPAD alıcının tamamını içeriyor. Bu sayede hassas ve hızlı mesafe mesafe algılama, çok düşük güç tüketimi, kolay kullanım ve düşük sistem maliyeti sunuyor.

3 metreyi geçen algılama alanı, çeşitli koruyucu kapak opsiyonları ve ortam ışığı altında sağladığı kısa mesafe doğrusallık, çoklu-hedef ve otomatik hata düzeltme gibi özellikleri ile ailenin son üyesi VL53L3CX’i inceleyiniz.

Detaylı Bilgi: https://empa.com/empaiot/empaiot35.html 
 

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi (Industrial AutoML )

Akıllı endüstriyel bağlantı sektöründe öncü çalışmalara imza atan Weidmüller, Industrial AutoML çözümüyle güçlü makine modelleri sunuyor. Üretim tesislerinde verimliliği artıran ve maliyetleri azaltmaya odaklanan Weidmüller, Industrial AutoML (Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi) çözümüyle yapay zeka ve makine öğrenimi gücünü ortaya çıkarıyor. Her üretim uzmanının veri bilimciye ihtiyaç duymadan güçlü makine modelleri oluşturabilmesine fırsat tanıyan Weidmüller, bu amaçla Industrial AutoML çözümü için Microsoft ile iş birliği yaptı. Artan model kalitesi, uçtan uca çözüm, maksimum esneklik ve bağımsızlık avantajlarıyla dikkat çeken Weidmüller Industrial AutoML çözümü, ek eğitim almadan makine öğrenimi çözümleri oluşturma ve uygulama konusunda çalışanları güçlendiriyor.

Endüstri 4.0 ve dijitalleşmeyle birlikte yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri endüstriyel tesislerin olmazsa olmazları arasında yerini aldı. Makine öğrenimi algoritmalarıyla, verilerin toplanması ve düzeltilmesi daha fazla verimlilik ve üretkenlik sağlıyor. Makine ve tesislerin yanı sıra üretim süreçleri de sürekli olarak veri üretiyor. Bu verilerden katma değer üretmeyi başaran şirketler ise geleceğin başarılı şirketleri arasında yer alacak. Veri analizi ile kestirimci bakım gibi planlamaların yapılması ve veri odaklı adımların atılması maliyetleri büyük ölçüde düşürürken iş planlarındaki kalite de artıyor. Industrial AutoML (Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi) çözümü ile güçlü makine modelleri oluşturmaya imkân tanıyan Weidmüller, üretim tesislerinde verimliliği yükseltmeye ve maliyetleri azaltmaya odaklanıyor.

Weidmüller ile üretim ve bakım verimliliğinde artış

Weidmüller, Industrial AutoML- Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi aracıyla üretim ve bakım verimliliğinde artış sağlıyor. Her otomasyon uzmanının ve servis teknisyeninin makine öğrenimi modelleri üretebilmesi ve kullanabilmesi üzerine kurulu bir vizyona sahip olan Weidmüller, yapay zeka ve makine öğrenimi gücünün ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Genellikle veri bilimcilerinin özel bilgi birikimini gerektiren bu model, Weidmüller’in otomatik sistemleri için farklı alanlardan kişilerin de bu konuda yetkinliğini sağlıyor. Weidmüller’in otomatik makine öğrenimi aracı, çalışanların modellerini kendi başına oluşturmasına ve kullanmasına imkân tanıyor. Bu araç sayesinde kullanıcılar kendi verilerine ve uygulama bilgilerine dayanarak makinelerin hatalı davranışlarının farkına varabiliyor. Platformdan bağımsız yazılım, bunu otomatik model oluşturma ve kolay/sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile yapıyor. Bu modellerin bulut sistemlerine taşınmasına ise kişi kendi karar verebiliyor. 

Makine öğreniminde çalışanları güçlendiriyor

Artan model kalitesi, uçtan uca çözüm, maksimum esneklik ve bağımsızlık Weidmüller’in otomatikleştirilmiş makine öğrenimi avantajları arasında yer alıyor. Optimize edilmiş makine öğrenimi modelleri oluşturmak için kişinin kendi alanındaki bilgilerinden yararlanma fırsatı tanırken aynı zamanda veri bilimcisine ihtiyaç duymadan veya herhangi bir ek eğitim almadan makine öğrenimi çözümlerini oluşturma ve uygulama konusunda çalışanları güçlendiriyor. Ayrıca model oluşturma, bulut veya şirket içi dağıtımdan model optimizasyonuna kadar esnek ve uçtan uca çözüm sağlıyor. Weidmüller Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi’nin ürün modülleri ve özellikleri arasında; anomali tespiti oluşturma, sınıflandırma ve tahmin modelleri, veri zenginleştirme, makine öğrenimi modellerinin geçerliliği, şirket içinde ve bulutta ölçeklendirilebilir dağıtım, model parametrelendirme ve operasyon konfigürasyonu, sensör verilerinin ve model sonuçlarının görselleştirilmesi yer alıyor.

Her veri kümesi ile performansınızı artırın

Araç, ek veri kümelerini kullanarak konuşlandırılan modelleri kolayca optimize etmeye ve zenginleştirmeye yardımcı oluyor. Böylece model performansın sürekli artışı sağlanıyor. Weidmüller Industrial AutoML çözümü, basınçlı hava sistemleri üreticisi BOGE Kompressoren başta olmak üzere sektördeki birçok önemli şirket tarafından kullanılıyor. Model verilerini müşteri sahalarındaki IoT cihazlarından besleyerek, BOGE kompresör kullanımını uzaktan izleyebilir hale dönüştüren Weidmüller Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi, konfigürasyon ve performansı optimize edebiliyor. Hataları ve operasyonel anormallikleri oluşmadan önce tespit edebilmeye fırsat tanıyor.

Saatler içinde makine öğrenimi modelleri oluşturun

Weidmüller, Industrial AutoML ve Microsoft Azure ile üreticilerin bilgiyi inovasyona dönüştürmesine yardımcı oluyor. Akıllı endüstriyel bağlantı sektöründe öncü çalışmalara imza atan Weidmüller, her üretim uzmanının veri bilimciye ihtiyaç duymadan güçlü makine modelleri oluşturabilmesi vizyonuyla hareket ediyor. Bu amaçla Weidmüller, Industrial AutoML çözümünde Microsoft ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde Weidmüller müşterileri artık saatler içinde makine öğrenimi modelleri oluşturabiliyor. Üretkenliklerini artırmak, maliyetleri azaltmak ve yeni dijital iş modelleri oluşturmak için yapay zekâ ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanabiliyor.

Nürnberg'deki SPS20 Sanal Olarak Düzenlenecek

Mesago Messe Frankfurt, devam eden seyahat kısıtlamaları ve koronavirüs pandemisinin neden olduğu diğer temel değişiklikler nedeniyle SPS 2020'nin tamamen sanal bir formatta yapılacağını duyurdu. Sanal platform SPS Connect, serginin başlamasının planlandığı 24 Kasım 2020 tarihinde yayına girecek.

Mesago Messe Frankfurt GmbH Başkanı Martin Roschkowski, "Nürnberg'deki bu yılki SPS etkinliğini iptal etmek zorunda kaldığımız için çok hayal kırıklığına uğradık" diyor. “Bu yazın başlarında, tüm işaretler doğru yönü gösteriyordu ve serginin Kasım ayında başlayacağından neredeyse emindik. O zamanlar bir araya getirdiğimiz güvenlik ve hijyen konsepti, SPS'ye dahil olan birçok kişi tarafından iyi karşılandı ve daha da geliştirildi. Bizim için, SPS topluluğunun birlikte ne kadar iyi çalıştığının bir başka örneğiydi ve katılan herkese içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. "

İptalin ana nedenleri arasında yer alan katılımcıların endişeleri
Etkinliğin iptal edilmesinin ardındaki ana nedenler, birçok katılımcının mevcut çok farklı çevre koşulları ve çalışanlarının refahı ile ilgili ifade ettiği ciddi endişeleri içeriyor. Oluşturulan katı hijyen ve sosyal mesafe kuralları, uygulanan seyahat kısıtlamaları ve salgının neden olduğu ekonomik belirsizlik, SPS katılımcılarının beklediği yüksek kaliteli fuarı düzenlemenin mümkün olmayacağını açıkça ortaya koydu.

SPS Başkan Yardımcısı Sylke Schulz-Metzner “SPS, ziyaretçileri ve katılımcıları arasında derinlemesine teknik tartışmaları ve değerli sohbetleri kolaylaştırmasıyla tanınıyor. "Maalesef şu anda normalde yaptığımız gibi bunu sahada gerçekleştirmek için gerçek bir şans göremiyoruz." Etkinliğin organizatörü Mesago Messe Frankfurt GmbH, SPS katılımcılarına ve katılımcılara otomasyon teknolojisindeki en son gelişmeler ve eğilimler hakkında çevrimiçi konuşma fırsatı verecek sanal bir ortamın uygulanmasının son aşamalarında bulunuyor.

İlgilenenler, etkinliğin web sitesi olan sps-exhibition.com adresinden daha fazla bilgiye erişebilir.

LC79D Kompakt Çift Bantlı GNSS modülü

Gelişen teknolojiler ışığında her geçen gün konum ve takip uygulamaları daha da önem kazanmakta. Bu bağlamda Empa Elektronik’in temsilciliğini yaptığı Quectel, LC79D modülü ile pazardaki gücünü arttırıyor. Modül, L1 ve L5 bantlarının her ikisini de destekleyerek hali hazırda var olan tek bantlı çözümlerden daha iyi bir konum bilgisi elde etmenizi sağlıyor.

Broadcom BCM47755 chipset ile geliştirilen ürün, L1 ve L5 bantlarını aynı anda kullanmanın yanı sıra LNA ve SAW özelliklerini de barındırıyor. Bu özelliklerle birlikte konum hassasiyeti 1 metre seviyelerine kadar çıkıyor.

10.1 mm x 9.7 mm boyutlarında ki LC79D modülü SPI, UART ve I2C gibi zengin çevre birimlere ek olarak UDR özelliğini de desteklemektedir.
 

Tezmaksan ve Akım Metal güçlerini birleştirdi

İmalat sanayide ana üretim malı olarak kullanılan takım tezgâhları sektörünün iki büyük temsilcisi, güçlerini birleştirdi. CNC satış, servis, teknolojik danışmanlık, finansman, yazılım ve eğitim konusunda uzman olan TEZMAKSAN, Türkiye’nin yerli CNC üreticisi SMB Technics’ın distribütörü oldu. Gerçekleştirilen işbirliği ile Türkiye’de imalat sanayinde yerli takım tezgahı kullanımının artırılması; savunma, havacılık ve otomotiv gibi sektörlerde kullanılan takım tezgahları için yerli çözümlerin üretilmesi amaçlanıyor. 

Türkiye takım tezgahları sektörünün lider, Avrupa’nın ise beşinci büyük markası TEZMAKSAN, Akım Metal ve A Grup şirketlerden SMB Technics ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre Türkiye’nin yerlileşme hamlesiyle paralel bir şekilde geliştirilen TT-550 ve TT-850 gibi çift taretli, robot otomasyonlu CNC torna tezgahlarının Türkiye satışı TEZMAKSAN tarafından gerçekleştirilecek. Yerli CNC takım tezgahlarının yaygınlaştırılıp, dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanan iş birliğinde ayrıca ihracatın arttırılması da hedefleniyor.

40’dan fazla yerli ve yabancı markanın distribütörlüğünü yapan TEZMAKSAN ile gerçekleştirilen iş birliğini değerlendiren Akım Metal A Grubu Genel Müdürü Ali Fazıl Böyet, şunları kaydetti: “1963 yılından bu yana sektörün gelişmesi için çalışmaktayız. TEZMAKSAN ile de bu anlamda geçmişten bu güne uzanan çok önemli işbirliklerimiz oldu. Yine sektöre ve ülke ekonomisine katkısının çok yüksek olacağına inandığımız bir projede güçlerimizi birleştirdik. Şimdiye kadar Türkiye’de universal tezgahlarda ve sac işleme tezgahlarında bir torna üretimi yapılmamış. Talaşlı imalatta Türkiye rüştünü ispatlamaya çalışıyor. İşte bu nedenle biz de taşın altına elimizi koyduk, çalışmalarımızı teknolojik olarak TEZMAKSAN ile birlikte daha da ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum.”  

Takım tezgahlarının ihracata dolaylı katkısı 21 milyar dolar 
Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu ise konuya ilişkin şunları söyledi: “İstikrarlı ve  güçlü; yerli ve milli bir markayı bünyemize katarak güzel bir işbirliğine imza attık. Artık Akım Metal ürün gamında bulunan tezgahların dağıtımı, satış mühendislerinden oluşan ekibimiz tarafından gerçekleştirilecek. Böylece birçok sektöre ulaşma olanağımız daha da artacak ve ihracat portföyümüz genişleyecek. Güç birliğimiz, her iki firmayı da daha iyi noktalara taşıyacaktır.”

Aydoğdu, imalat sanayide ana üretim malı olarak kullanılan takım tezgahlarının havacılık, savunma, otomotiv, beyaz eşya ve kalıpçılık gibi Türkiye ihracatının lokomotif sektörlerine katkısının değer bazında 21 milyar dolar olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Söz konusu işbirliği ile Türkiye’nin daha çok kazanacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Akım Metal A Grubu Şirketlerinden SMB Technics, savunma sanayine yüksek teknolojili robotlu namlu tezgahları da üretiyor. Ürün gamında TT-550 ve TT-850 gibi çift taretli, robot otomasyonlu CNC torna tezgahları bulanan SMB Technics’in fabrikası İstanbul Anadolu yakası Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunuyor. 
 

Tüm Dünyadan Önce İlk Kez Türkiye’de Gerçekleşti!

Alman Devi Deutsche Messe A.G’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey’nin yeni hizmeti; dijital etkinlik platformu Connectiondays.com ilk dijital etkinlik ve online konferansını 25 Haziran 2020’de başarıyla gerçekleştirerek yeni bir ilke imza attı.

360 derece İmalat sanayiiden, otomotiv endüstrisine, iklimlendirme sektöründen, halı ve zemin kaplamalarına, enerjiden, alüminyum teknolojilerine kadar Avrasya bölgesinde alanında lider B2B ihtisas fuarlarının organizatörü Hannover Fairs Turkey, Haziran ayı itibariyle fiziki fuarlarının yanı sıra yeni markası; Connectiondays.com ile dijital etkinlikler serisinin organizatörü olarak da sektör profesyonellerine hizmet vermeye başladı.

Online konferans ve dijital etkinlikler serisinin ilki “Industrial Digitalization Conference” 25 Haziran 2020 Perşembe günü tüm gün boyunca, sektör profesyonellerini connectiondays.com üzerinden biraraya getirerek, sektörün nabzına ışık tuttu.

“Industrial Digitalization Conference” ile Dijital Dönüşüm Stratejileri Masaya Yatırıldı!

Tüm gün süren etkinlik süresince sektör profesyoneli ziyaretçiler connectiondays.com’da gerçekleşen “Industrial Digitalization Conference” ile geleceğin yatırımları için a’dan z’ye dijital dönüşüm stratejilerini aktardılar.

Industrial Digitalization Conference” ile Karanlık Fabrikalardan, Yapay Zekaya, Artırılmış Gerçeklikten, Sanal Gerçeklik’e, Bulut ve Büyük Veri Yönetimi’nden, Katmanlı Üretime, Dijital İkiz’den Lojistik 4.0’a, Endüstriyel Güvenlik’ten Tedarik Zinciri Yönetimi’ne, 5G Teknolojileri’nden, Akıllı Üretim Çözümleri ve Endüstriyel – Robotik Otomasyonlarına kadar birçok konu sektör profesyonelleri tarafından masaya yatırılarak gerçek zamanlı bilgiye kaynağından ulaşma imkanı yaratıldı.

Dijital etkinlik ve konferansların yanı sıra, Advantech, Entek, Festo, Mettler Toledo, Omron, SMC, Thread In Motion, Universal Robots, WIPELOT, CPV, Rockwell Automation, SAN-AI gibi firmaların standları online olarak ziyaret edilerek interaktif görüşmeler gerçekleştirildi.

Uluslararası ve yerel markaların alanında lider konuşmacılarının yer aldığı “Industrial Digitalization Conference”da 16 Webinar’da 49 firma temsilcisi Panelistler ve 2 farklı özel stand alanı yer aldı. 59 ülkeden 3000’in üzerinde sektör temsilcisi kanaat liderinin ziyaret ettiği, bu özel dijital platformda, sponsor firmaların online standları da ziyaret edilerek önemli iş bağlantılarının gerçekleştirilmesine zemin oluşturuldu.

İşletmeler, yeni nesil teknolojilerle nasıl daha rekabetçi hale dönüşebileceklerini, yeni dünya düzenindeki yeni dönemin nasıl olacağını, Hannover Fairs Turkey’in 25 Haziran’da gerçekleştirdiği  Industrial Digitalization Conference” ta deneyimleme fırsatı buldular.

Connectiondays.com’da gerçekleştirilecek dijital etkinliklerden öncelikli haberdar olmak için www.connectiondays.com websitesi ya da connectiondays.com sosyal medya sayfalarını takip edebilirsiniz.

    Üzgünüz, aramanızla eşleşen sonuç bulunamadı.

    Tüm içeriğe ve işlevlere erişmek için lütfen üye girişi yapın:


    Hala bir hesabınız yok mu?
    Ücretsiz bir tane oluşturun

    Parolanızı mı unuttunuz ?
    Geri getir buraya.