CAN@net NT 200/420

3 farklı kullanım seçeneği PC arayüzü, köprüleme ve gateway’i destekler

  • CAN@net NT 200/420
    CAN@net NT 200/420
  • CAN@net NT 200/420
    CAN@net NT 200/420

Emikon Otomasyon’un temsilciliğini yaptığı IXXAT tarafından üretilen CAN@net NT cihazının 2 farklı modeli vardır. CAN@net NT iki standart CAN kanalına sahipken CAN@net NT 420 ise 4 CAN kanalına sahip olup, 2 kanalı hem CAN hem de CAN FD için kullanılabilinir. İki model de 3 farklı kullanım seçeneğini destekler. Bunlar; PC arayüzü, köprüleme ve gateway’dir.

Nasıl Çalışır?
Gateway modunda CAN@net NT; Windows, Linux, VxWorks ya da QNX tabanlı sistemlere, gömülü sistemlerde olduğu gibi, basit ASCII protokolünü kullanarak standart TCP/IP soketi ile direkt ulaşabilir. CAN-Ethernet Gateway iken, bağımsız 4 kanalı ile CAN@net NT sizlere LAN ve ya İnternet aracılığıyla kolay ve esnek erişim imkanı sağlar.

PC Arayüzü
Windows için VCI sürücüsü ile birlikte temin edilen CAN@net NT, tüm IXXAT CAN PC arayüzleri ile çalıştırılabilir. CAN@net NT; canAnalyser gibi VCI tabanlı tüm IXXAT araçlarının yanı sıra VCI sürücüsüne dayalı müşteriye özel uygulamalar ile de uyumludur. VCI CAN sürücüsü, aynı anda 128 adet CAN@net NT cihazı ile iletişim kurma imkanı sağlar.

CAN-Ethernet-CAN Bridge
CAN@net NT 420 kullanarak 4 farklı CAN kurulumunu(CAN@NET nt 200 ile 2) Ethernet üzerinden başka CAN kurulumlarıyla haberleştirebilirsiniz. Köprü kullanımı sayesinde, aralarında uzak mesafeler olan CAN kurulumlarındaki mesajları, TCP/IP protokolü ile var olan internet/intranet altyapınızla haberleştirebilirsiniz. Ayrıca; yaptığınız segmentasyon sayesinde, hattınızın verimliliği artarken ve haberleşme hataları azalacaktır.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim