CAN@net NT 100/200/420

Ethernet kullanarak büyük mesafelerin köprülenmesi ve kolay bir şekilde sisteme uzaktan erişim

  • CAN@net NT 100/200/420
    CAN@net NT 100/200/420
  • CAN@net NT 100/200/420
    CAN@net NT 100/200/420
  • CAN@net NT 100/200/420
    CAN@net NT 100/200/420

Emikon Otomasyon’un temsilciliğini yaptığı CAN-Ethernet Ağ Geçidi; Ağ geçidi modunda CAN@net NT'ye standart bir TCP/IP soketi üzerinden basit bir ASCII protokolü kullanılarak Windows, Linux, VxWorks veya QNX tabanlı sistemlerin yanı sıra gömülü sistemlerden doğrudan erişilebilir. CAN-Ethernet Ağ Geçidi olarak CAN@net NT, LAN veya İnternet aracılığıyla dört bağımsız CAN sistemine (iki CAN FD) kolay ve esnek bir erişim sunar.

PC Arayüzü
Windows için dahil edilen VCI sürücüsüyle CAN@net NT, tüm Ixxat CAN PC arayüzleri gibi çalıştırılabilir. CAN@net NT ile canAnalyser gibi tüm VCI tabanlı Ixxat araçlarında kullanılabildiği gibi VCI sürücüsünü temel alan müşteriye özel uygulamalar da kullanılabilir. VCI CAN sürücüsü aynı anda 128'e kadar CAN@net NT cihazıyla iletişim kurma olanağı sunar.
 
CAN-Ethernet-CAN Köprüsü

Dört adede kadar CAN@net NT 420 (iki adede kadar CAN@net NT 100/200) kullanılarak, her bir cihaz başına dörde kadar bağımsız CAN kanalıyla (CAN@net NT 200 için 2, CAN@net NT 100 için 1) bir CAN-Ethernet-CAN köprüsü uygulanabilir. Köprü; mevcut Ethernet altyapılarını kullanarak, TCP/IP aracılığıyla uzun mesafelerdeki CAN sistemleri arasında CAN mesajlarının alışverişine olanak tanır. CAN sistemlerinin bölümlendirilmesi aynı zamanda tüm sistemin güvenilirliğini ve arıza güvenliğini de artırır.

FONKSİYONLAR

Filtreleme ve Çoklama
Haritalandırma tablolarının yardımıyla tüm kanallar arasındaki mesaj alışverişi çok esnek bir şekilde yapılandırılabilir. CAN ve CAN FD mesajlarına filtreleme ve dönüştürme kuralları uygulanabilir. Sonuç olarak, diğer ağa yalnızca ilgili mesajlar iletildiği için bireysel ağlardaki veri yolu yükü azaltılabilir. SAE J1939 uygulamaları için, belirli parametrelere uyarlanmış özel bir haritalandırma tablosu sağlanmaktadır. Veri çoklama/çoklama çözme işlevi, CAN-FD verilerinin çeşitli standart CAN mesajlarıyla (veya tam tersi) eşleştirilmesine olanak tanır.

Eylem Kuralları
Alınan mesajlara, cihaz veya CAN veri yolu durum olaylarına yanıt olarak mesaj gönderme (CAN, CAN FD, MQTT), cihaz ayarlarını değiştirme veya cihaz LED'lerini değiştirme gibi çeşitli eylemler otomatik olarak gerçekleştirilebilir. Eylem kuralları, Windows tabanlı cihaz yapılandırma aracındaki olaylar ve eylemler için sezgisel açılır menüler aracılığıyla veya LUA komut dosyaları kullanılarak oluşturulur.

Bulut Bağlantısı İçin MQTT
CAN@net NT'nin MQTT işlevselliği, ister cihaz durumu ister CAN/CAN FD verileri olsun çeşitli bilgilerin buluta iletilmesine olanak tanır. Eylem kural listeleri kullanılarak kolayca programlanabilir. Ücretsiz broker hizmetleri ve uygulamalar ile, durum mesajları veya sistem değerleri akıllı telefonunuza veya diğer cihazlarınıza kolaylıkla aktarılabilir.

Döngüsel İletim
Döngüsel iletim özelliği mesajların döngüsel iletilmesine olanak sağlar. Hem mesajlar hem de döngü süreleri merkezi bir döngüsel iletim tablosunda tanımlanır.

ÖZELLİKLER
•    Dört adede kadar bağımsız CAN kanalı (2 adet CAN FD kanalı)
•    Güçlü filtre, ID çevirisi, veri haritalama ve çoklayıcı(?) işlevselliği
•    Kolay bulut bağlantısı için MQTT desteği (yayıncı ve abone)
•    Olay ile tetiklenen "Action Rules" kullanılarak önceden tanımlanmış eylemlerin yürütülmesi
•    LUA kullanarak her türlü eylem kuralının programlanması
•    USB veya Ethernet üzerinden kolay konfigürasyon için Windows konfigürasyon aracı
•    Cihaz erişimi için yapılandırılabilir güvenlik seviyeleri (yapılandırma veya ürün yazılımı yükleme)
•    Endüstriyel ortamlarda yüksek performans için tasarlanmıştır

FAYDALARI
•    CAN ve CAN-FD sistem ve cihazlarına kolay bağlantı
•    Ethernet kullanarak büyük mesafelerin köprülenmesi ve kolay bir şekilde sisteme uzaktan erişim
•    Basit kablolama sayesinde maliyet tasarrufu
•    Sistem genişletmeye ve üçgen/yıldız topolojilerine izin verme
•    Artan sistem güvenilirliği
•    Galvanik izolasyonla hat koruması

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim