Schneider Electric, Sanayide Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm için İnovasyon Tır’ı ile İzmir’deydi

Schneider Electric, 7 şehirde, 8 farklı etkinlik ile İnovasyon Yolda etkinliklerinin sonuncusunu İzmir’de gerçekleştirdi.

  • Ekim 23, 2019
  • 1799 Görüntüleme
  • Schneider Electric, Sanayide Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm için İnovasyon Tır’ı ile İzmir’deydi
    Schneider Electric, Sanayide Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm için İnovasyon Tır’ı ile İzmir’deydi

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Türkiye’de enerji verimliliği, akıllı üretim ve dijital dönüşüm çalışmalarına güç katmak üzere İnovasyon Yolda adlı bir etkinlik serisi düzenliyor. Bu kapsamda, 7 şehirde, 8 noktada buluşmalar gerçekleştirmek üzere yola çıkan İnovasyon Tır’ı 16-17 Ekim’de İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde Ege bölgesindeki endüstri liderlerini bir araya getirdi. Schneider Electric, İnovasyon Tır’ı ve seminer programı ile Ar-Ge ve üretim gücüyle ülke ihracatında ilk 5’te yer alan İzmir’de, sanayide akıllı üretim ve dijital dönüşüm yolculuğuna ışık tutacak teknoloji ve yol haritalarını paylaştı. 

Buluşmalarda Schneider Electric İnovasyon Tır’ı birbiriyle haberleşen ürünler ve IoT tabanlı yazılımları deneyimlemenin mümkün olduğu özel bir ortam sundu. Gerçekleştirilen seminer programında ise Schneider Electric konuşmacıları uluslararası çapta bir deneyimi ve öncü teknolojilere dair gelişmeleri paylaştılar. Schneider Electric uzmanları, katılımcıların yüksek verimlilik ve kârlılık ile işleyen dijital ve akıllı üretim merkezleri için yeni yol haritaları hazırlamalarına da destek oldular. Böylece yıllık 1 milyar Dolar ihracat hacmine sahip, inovasyon ve akıllı üretim yatırımlarının hızla arttığı İzmir’in uluslararası çapta rekabet edebilirliğini güçlendirmenin reçeteleri hazırlandı.

Schneider Electric’in yeni nesil çözümleri, endüstriyi geleceğe hazırlıyor
Son yıllarda sayıları hızla artan teknoloji şirketleri ile birlikte İzmir, endüstriyel üretimde yeni bir döneme giriyor. Uzun yıllara dayanan üretim ve ticaret gücünü bu sayede dijital çağa hazırlayan İzmir ve çevre illerdeki sanayi kuruluşları, akıllı teknolojilerle verimliliklerini, güvenilirliklerini ve kârlılıklarını artırma ve sundukları değeri zenginleştirme potansiyeline sahip. Bunun içinse endüstriyel uygulamalarda bağlanabilirlik ve enerji verimliliği ihtiyacı her geçen gün artıyor.

Bu kapsamda Schneider Electric, İzmir ve çevresinde, dijital dönüşümün üretim süreçlerine etkilerini ve üretimlerini daha bağlı ve daha akıllı teknolojilerle optimize edip üretkenliği ve kârlılığı artırmanın yollarını paylaştı. Tesislerde gelişmiş izlemenin makine, varlık ve süreç performansını nasıl iyileştirdiğini gözler önüne seren şirket, Dijital Ekonomi’de başarılı olmanın anahtarı olan Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) tüm özelliklerinden yararlanabilmeyi sağlayan EcoStruxureTM çözümleri ile büyük ilgi topladı. 

Etkinlikte tanıtılan Ecostruxure Machine çözümü makinelere uzaktan bağlanarak arıza teşhisi ve onarım gibi uygulamalarla makinelerin durma sürelerini %50’lere varan oranlarda azaltıyor. Bu sayede endüstriyel süreçlerde dijital dönüşüme güçlü bir katkı sağlıyor. EcoStruxure Plant ise tesislerin dijital dönüşüm süreçlerinde her seviyede verimlilik sağlıyor. Şirketin kontrol ve izleme çözümlerini uygulama, analiz ve servislerle birleştiren EcoStruxure Plant platformu yeni dijital çağda başarıyı garanti altına alıyor.

Schneider Electric’in IoT tabanlı açık, farklı marka ürünlerle çalışabilen otomasyon çözümü platformu olan EcoStruxure, üretimde sürdürülebilirliği, verimliliği ve izlenebilirliği iyileştirmek için değer zincirinin her adımında dijital dönüşüm sağlıyor. Böylece, kullanıcılarına güvenlik, güvenilirlik, verimlilik, sürdürülebilirlik ve bağlanabilirlik sağlıyor. Haberleşen ürünler, uç kontrol ve uygulama, analitik ve servisler katmanlarından oluşan EcoStruxure mimarisi aynı zamanda Nesnelerin İnterneti, haberleşme ve bulut teknolojileri, büyük veri analitiği ve siber güvenlik gibi teknolojileri kullanıyor ve tüm katmanlarda dijital dönüşüme hizmet ediyor. 
 

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim