Farklı Üretim Aşamalarına Entegre edilen Cobot’lar

Hızlı kurulumu, kolay programlaması, esnek ve güvenli kullanımıyla öne çıkıyor

  • Farklı Üretim Aşamalarına Entegre edilen Cobot’lar
    Farklı Üretim Aşamalarına Entegre edilen Cobot’lar
  • Farklı Üretim Aşamalarına Entegre edilen Cobot’lar
    Farklı Üretim Aşamalarına Entegre edilen Cobot’lar
  • Farklı Üretim Aşamalarına Entegre edilen Cobot’lar
    Farklı Üretim Aşamalarına Entegre edilen Cobot’lar

Her sektörden üreticilere esneklik sağlayan cobot’lar, robot pazarındaki yükselişini sürdürüyor. Cobot’ların endüstrideki uygulama alanlarını gelecek yıllarda daha da arttıracağı ve üreticinin hayal gücü ile sınırlandırılabileceği öngörülüyor.

Her ölçekten üreticilere esnek otomasyon imkânı sunan cobotlar küresel pazardaki büyümesini sürdürüyor. Statista verilerine göre, 2020 yılında yaklaşık 600 milyon dolar değerinde olan cobot pazarının, gelecek yıllarda iki katından fazla artması ve 2026 yılında 1,4 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı tahmin ediliyor. Endüstrideki uygulama alanlarını gelecek yıllarda arttıracağı düşünülen cobot’ların, üreticinin hayal gücüne bağlı olarak uygulama alanlarının değişebileceği öngörülüyor. 

Cobot’lar her türlü uygulamada kullanılabilir
Cobot’ların; hızlı kurulumu, kolay programlaması, esnek ve güvenli kullanımıyla robot pazarındaki payını her geçen gün artırdığını belirten Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, cobot’ların; montajdan boyamaya, paletlemeden paketlemeye vidalamadan cilalamaya, enjeksiyon kalıplamadan kaynağa kadar akla gelebilecek her türlü uygulamada kullanıldığını söyledi.

Üretimde esnekliği artırıyor
Risk analizine bağlı olarak hiçbir güvenlik bariyerine ihtiyaç duymadan insanlar ile yan yana çalışabilen cobot’ların yeniden programlanabilir özelliğiyle gelecekte daha fazla uygulamada kullanılacağını belirten Gök, “Son derece hafif olan cobot’lar, üretim düzenini değiştirmeden birden çok üretim hattında kullanılabiliyor. Üretim sürecinde ihtiyaç halinde basit bir programlama ile başka bir iş için uygulanabilmesi üreticiler için verimliliği artırıyor. Düşük enerji tüketimi ve hızlı yatırım dönüşü 220V enerjiyle kullanan cobot’lar, yeni bir enerji yatırımına ihtiyaç duymadan tesislere entegre edilebiliyor” dedi.

Cobot programlamayı öğrenmek 87 dakika sürüyor
Dileyen herkesin cobot kullanmayı öğrenebileceğini kaydeden Gök, “Universal Robots’un internet sitesinden 7/24 ulaşılabilen UR Akademi ile isteyen herkes çevrim içi, Türkçe ve e-sertifikalı eğitimler ile yaklaşık 87 dakikada cobot programlamayı öğrenebiliyor. Cobot'ların kullanıcı dostu sezgisel el kumandası olmasının yanı sıra robot kolunu elle hareket ettirerek de programlama imkânı sunuyor” ifadelerini kullandı. 

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim