Endüstri 4.0 için Akıllı Ultrasonik Kaynak Sistemleri

Doğaya Zarar Vermeyen Yeşil Bir Kaynak Teknolojisi

  • Endüstri 4.0 için Akıllı Ultrasonik Kaynak Sistemleri
    Endüstri 4.0 için Akıllı Ultrasonik Kaynak Sistemleri

Sonikel Ultrasonik, plastik yapıştırma ve tekstil kesim konusunda yeni Ultrasonik kaynak makinaları ve otomasyon sistemleri tasarlayıp üretmektedir. Ultrasonik kaynak teknolojisi, kimyasal kullanılarak yapılan yapıştırmaya veya vida kullanılarak yapılan bağlantılara kıyasla çevrim süresi çok daha kısa olan doğaya zarar vermeyen yeşil bir kaynak teknolojisidir. Çevrim süresinin kısa olması, Endüstri 4.0'ın üçüncü maddesi olan verimliliğe, katkısı olacak şekilde bir çözüm sağlamaktadır. SNKW-P3 modeli yatay Ultrasonik kaynak makinesi özellikle aydınlatma sektöründe led tüplerin sızdırmaz olarak kapatılması konusunda çözüm sunmaktadır.

Dünya ekonomisinde rekabetin maliyet ve kalite üzerine odaklandığı düşünüldüğünde, üretim hızının yüksek olması ve hatasız üretim, işletmelerin en çok ihtiyacı olan iki önemli noktadır. Plastik yapıştırma prosesi için geliştirilen ultrasonik kaynak otomasyon çözümleri ile işletmeler, rekabetçi avantaj yakalama imkanı elde eder. Ürünlerin daha hızlı, daha ekonomik ve daha kaliteli üretilmesi, müşterilerinin daha uygun fiyata daha kaliteli ürünler ile buluşmasını sağlar. Ayrıca bu ürünlerin sürekli aynı kalitede ve aynı standartta üretilmesi de oldukça önemlidir. Bu sebeple, ultrasonik kaynak makinası veya ultrasonik kaynak otomasyonu konusunda yapılacak ilk yatırım maliyeti kendisini kısa süre içinde amorti ederek, yatırımcısına kazandırmaya başlayacaktır.

Sonikel Ultrasonik, Endüstri 4.0 olarak adlandırılan 4. Sanayi Devrimine katkıda bulunmak üzere ultrasonik kaynak ve kesim konularında makine ve otomasyon çözümleri sunmaktadır. Ürüne özel alüminyum, çelik ve titanyum horn tasarımı ve üretimi yapmaktadır. Sonikel'de üretim süreçlerinde ISO 9001:2008 standartları kullanılmakta olup ilgili CE Direktiflerine uygun ekipmanlar üretilmektedir. Akıllı Ultrasonik Kaynak Sistemleri, diğer çevre birimlerle haberleşecek alt yapıya sahip olup farklı iletişim protokollerini desteklemektedir.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim