Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile MAKTEK Fuarı’na damga vurdu

Makine sektörü Mitsubishi Electric teknolojisi ile buluştu

  • Ekim 12, 2016
  • 387 Görüntüleme
  • Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile MAKTEK Fuarı’na damga vurdu
    Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile MAKTEK Fuarı’na damga vurdu
  • Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile MAKTEK Fuarı’na damga vurdu
    Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile MAKTEK Fuarı’na damga vurdu
  • Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile MAKTEK Fuarı’na damga vurdu
    Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile MAKTEK Fuarı’na damga vurdu

Dünyanın teknoloji devlerinden Mitsubishi Electric, makine sektörünün Avrasya'daki en büyük buluşması olan MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı'nda, yeni ürünleri arasında yer alan M80 ve M800 serisi CNC kontrol ünitelerini ve yeni nesil fabrika otomasyon ürünlerini sergiledi. Sektör profesyonellerinin markanın standına yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, katma değeri yüksek ve ileri teknolojiyle donatılmış fabrika otomasyon sistemleri ve CNC ürünleriyle pazarda rekabet gücünü artırmayı hedefleyen tüm üreticilerin yanında olduklarını vurguladı.

İleri teknolojiye sahip fabrika otomasyon ürünleri ile Türk sanayisine değer katan ve Marmaray'ın "İstasyon Bilgi ve Yönetim Sistemi Projesi" ile dikkat çeken Mitsubishi Electric, Avrasya'nın en büyük makine sektörü buluşması olan MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı'nda yoğun ilgi gördü. Marka, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 11-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen fuarda, başta M80 ve M800 serisi CNC kontrol üniteleri olmak üzere, bütünleşmiş ve yenilikçi makine otomasyonu çözümlerini sergiledi.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, "Son yıllarda Türkiye'de faaliyetlerini yoğunlaştıran markamız dünya genelinde dikkat çeken teknolojik gücünü, özellikle OEM sektörü için oluşturduğu çözüm paketleri ve üniversitelerle olan işbirlikleriyle Türk makine ve otomasyon sektörüne aktarıyor. Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri; dünyada çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren fabrikalara hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. Büyük bir hızla gelişen Türk endüstrisinin yüksek teknolojili ve enerji verimli fabrika otomasyon çözümlerine olan ihtiyacının artacağına inanan bir markayız ve bu zorlu göreve adres olarak kendi teknolojimizi gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

"Rekabet gücünü artırmayı hedefleyen tüm üreticilerin yanındayız"

Mitsubishi Electric'in dünyanın önde gelen makine üreticilerine ileri otomasyon ekipmanları, CNC ürünleri ve mühendislik çözümleri sağladığını vurgulayan Şevket Saraçoğlu; "MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı katılımcıları, Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun olarak gerek üretime yönelik takım tezgâhları kontrolü gerekse ihraç makinelerin kontrol sistemleri çözümlerine yönelik Mitsubishi Electric ürünlerini, fuara katılan birçok firmanın standında görüp inceleme olanağı buldu. Ziyaretçiler, CNC için Mitsubishi Electric tarafından özel olarak geliştirilen ilk CPU, dördüncü nesil SSS, dokunmatik ekran ve sezgisel kullanım gibi üst düzey yenilikleri standart olarak sunan yeni kontrol ünitelerimiz M80 ve M800 serisini deneyimleme imkânına sahip oldu. Böylelikle hem Mitsubishi Electric teknolojisini daha yakından gördüler hem de uluslararası pazarda teknoloji ortağımız olan uzman kadromuz ve global servis organizasyonumuz ile yeni ürünlerimiz üzerine bilgi alışverişinde bulundular" dedi.

Saraçoğlu, Mitsubishi Electric olarak katma değeri yüksek ve ileri teknolojiyle donatılmış fabrika otomasyon sistemleri ve CNC ürünleriyle pazarda rekabet gücünü artırmayı hedefleyen tüm üreticilerin yanında olduklarının altını çizerek sözlerini tamamladı.

Yüksek teknolojili CNC ürünleri ve otomasyon çözümleri

Mitsubishi Electric'in yüksek teknolojiye sahip CNC ürünleri, başta otomotiv ve metal işleme sektörü olmak üzere bütün dünyada birçok sektörde standartları belirliyor. Marka, hizmet verdiği tüm sektörlerde pazarın ve kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarını analiz edip anlayarak kazandığı deneyimle sektörüne ileri teknoloji çözümler sunuyor. Fabrika otomasyonu içindeki tüm prosesleri kapsayan çözümler üreten Mitsubishi Electric, fabrikaların çalışma verimliliğini ve çalışanların konforunu arttırmak için üstün teknolojisini her geçen gün geliştirmeye devam ediyor.

MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı'nda yeni ürünleri arasında yer alan M80 ve M800 serisi CNC kontrol ünitelerini sergileyen Mitsubishi Electric, fabrika otomasyonunda öne çıkan IQ Platform, Servo ve Inverter ürünlerinin yanı sıra ileri robot teknolojilerini de sektör temsilcileriyle buluşturdu.

M80 ve M800 CNC kontrol üniteleri ile üretilen makineler Türkiye'de kullanılıyor

Mitsubishi Electric'in yeni nesil CNC kontrol üniteleri M80 ve M800 serisi ile üretilen makineler Türkiye'ye gelmeye ve sektörde kullanılmaya başlandı. Sektör tarafından büyük bir beğeni ile karşılanan M80 ve M800 serisi CNC kontrol üniteleri, bir önceki seri olan M70 ve M700 serisi ile müthiş bir uyum içerisinde olduğundan bu yeni seriye geçiş yapacak müşteriler için herhangi bir uyumlaştırma çalışması ya da ekstra eğitim gerekmiyor. Yeni seride, 8.4 inch, 10.4 inch, 15 inch ve 19 inch yüksek çözünürlüklü ekran seçenekleri mevcut olmakla birlikte 10.4 inch ve üzeri ekran tipleri için dokunmatik ekran standart olarak mevcut. Ayrıca bu fonksiyon isteğe bağlı olarak parametre değişikliği ile iptal edilebiliyor.

M80 ve M800 serisinin sunmuş olduğu dördüncü jenerasyon SSS (Super Smooth Surface), sezgisel kullanıma imkan tanıyan yeni arayüz gibi geliştirmeler üretim standartlarını bir üst seviyeye taşıdı. Yeni seri, dördüncü jenerasyon SSS kontrol ile daha hassas, daha hızlı ve daha verimli operasyon imkanı sunuyor. G05 P20000 ile daha yüksek önden okuma blok sayısı, dolayısı ile daha hızlı işleme süreleri ve daha hassas işleme yüzeyleri elde edilebiliyor. 3D program kontrolü ile operasyon öncesi parça çizimlerine bakılabiliyor, parçaların kesit görüntüleri alınabiliyor. Diğer taraftan grafiksel kılavuz yardımları ile çok daha kolay programlamaya imkan tanınıyor. Oluşturulan makine programları USB'nin yanı sıra artık SD kartlarda da saklanabiliyor. Sade görüntüleme özelliği sayesinde, normal görünüm ekranından sade görünüm ekranına geçiş yapılarak uzaktan gözlemleme şansı elde edilebiliyor. Yeni eklenen bir başka özellikle birlikte oluşan alarm, tüm ekranı kaplayacak şekilde görüntülenebiliyor. Böylece makine operatörü uzakta olduğu durumlarda da oluşan alarmı görebiliyor. Kullanıcı yetki seviyesi belirleme özelliğiyle, operatörlere üretimdeki rollerine göre ayrı ayrı erişim izni tanımlanarak insan kaynaklı hatalar minimize edilebiliyor. Ayrıca yeni seri, üretim yönetimleri sistemleri (MES: Manufacturing Execution System) ile tam uyumlu şekilde çalışabiliyor.

Hızlı üretim ve düşük maliyet için iQ Platform

"Sanayi 4.0" olarak da adlandırılan "dördüncü sanayi devrimi" ya da diğer bir ifadeyle "yeni endüstri evresi", çok kısaca siber fizik sistemlerini kullanarak üretim süreçlerinin rehabilite edilmesi olarak özetlenebilir. Dünyadaki bu yeni endüstri evresine Mitsubishi Electric'in yanıtı ise e-F@ctory, yani dijital fabrikalar. Üstelik e-F@ctory yeni bir oluşum da değil. Mitsubishi Electric, e-F@ctory konseptini kendi üretim bantlarında 2003 yılından bu yana kullanıyor. Bu sayede edindiği tecrübelerini ürünlerine ve dolayısıyla müşterilerine yansıtıyor.

Mitsubishi Electric'in üretim alanında sahip olduğu global uzmanlık ve deneyimiyle geliştirilen bir otomasyon stratejisi olan ve e-F@ctory konseptinin oluşturulmasını sağlayan iQ Otomasyon Platformu ise tüm önemli otomasyon bileşenlerini tek bir yapıda birleştiren nadir ürün ailelerinden biri. Otomasyon platformu olan iQ'nun en önemli avantajları; minimum TCO (toplam sahip olma maliyeti), fabrika otomasyonu yönetim sistemleri arasında tam ve sorunsuz entegrasyon, maksimum verimlilik ve hızlı iletişim olarak öne çıkıyor. Böylece otomasyon döngüsünün her aşamasında maliyetler düşüyor ve yatırımdan maksimum geri dönüş alınması sağlanıyor.

iQ Platform, çok hızla evrim geçiren yeni endüstri dünyasında sıklıkla ihtiyaç duyulan robot sistemlerinin daha büyük ve kompleks programları kontrol etmesini sağlıyor. Hatalar, değişken değerleri ve program bilgisi, durum (hız, pozisyon vs.), bakım bilgisi (kalan batarya ömrü, yağ ömrü vs.), servo verisi (yük faktörü, akım değerler vs.) izlenebiliyor. Birden fazla robotun toplu yönetimi sağlanabiliyor. Ana CPU'ya bağlanan bir bilgisayar, kontrolör ağındaki robotlara erişebiliyor. Bu özellik, hattaki robotların denetimine kolaylık sağlıyor. CPU'lar arası direkt haberleşme, robot CPU'ları arasındaki belleğin paylaşılıp aralarında veri okuma ve yazmalarını sağlıyor. Robotlar arası veri transferinin hızlanması ile robotlar daha detaylı ve koordineli kontrol edilebiliyor. İşleme, hareket ve satır kontrolü gerektiren transfer hatları gibi kompleks sistemler bile tek bir kontrolör ile kolayca kontrol edilebiliyor.

Sanayinin farklı kolları için hızlı ve hassas robot teknolojisi

İleri robot teknolojisi ile dikkatleri üzerine çeken Mitsubishi Electric; gıda, ilaç, ambalaj, otomotiv, beyaz eşya gibi pek çok sektörde insan kolu veya eline yakın hassasiyette çalışan hızlı robotlarıyla fark yaratıyor. Islak mendillerin paketlenmesi, ilaçların kutulanması, ayakkabıların boyanması ve yapıştırılması, küp şekerlerin kutulanması gibi hızlı üretim, dozajlama ve paketlemenin olduğu gıda, ambalaj, paketleme gibi sektörlerde Mitsubishi Electric'in gerçekleştirmiş olduğu pek çok robotlu çözüm bulunuyor. Arabalarda yer alan kapı kolunun montajı, ses sistemi tuşlarının test edilmesi gibi montaj ve kalite kontrol alanlarında da sıklıkla tercih ediliyor. Dünyada beyaz eşya sektöründe de Mitsubishi Electric tarafından gerçekleştirilmiş birçok uygulama mevcut. Robotlarının tüm parçalarını da kendisi üreten Mitsubishi Electric, böylece üretimden gelen bilgi birikimi ve tecrübesini robotlarıyla birleştirerek sanayinin farklı kollarına hizmet veriyor.

FR-F800 yeni nesil entegre PLC yüksek seviyeli frekans inverteri

Mitsubishi Electric'in fuarda sergilediği yeni ürünü, entegre PLC fonksiyonları sayesinde geleneksel frekans inverterlerinden çok daha fazlasını sağlıyor. Özel fonksiyonları ile pompa, kompresör ve fan uygulamaları için ideal olan FR-F800, gelişmiş enerji tasarrufu olanakları sayesinde toplam maliyeti azaltıyor. Ayrıca ileri PID ve dahili PLC fonksiyonları ile çevre elemanlarıyla mükemmel bir uyum sağlıyor. PM IPM motorunu çalıştırabilen FR-F800, USB'den yedekleme ve trend alma kabiliyetine sahip bir ürün olarak öne çıkıyor. Bakım faaliyetlerini de kolaylaştıran ürünün, TLL ve SynCos gibi farklı kodlama protokolleriyle çalıştırılabilmesinin yanında, IP55 destekli modelleri de bulunuyor. PLC yazılımında kullanılan gerçek zamanlı saat de bu yüksek seviyeli frekans inverterinde yerini alıyor.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim