Bilişim Teknolojileri İçin Yönetim Yazılımı

Veri Merkezi Altyapısı Yönetimi İle İletişim

  • Bilişim Teknolojileri İçin Yönetim Yazılımı
    Bilişim Teknolojileri İçin Yönetim Yazılımı

Schneider Electric, Veri Merkezi Altyapısı Yönetimi (DCIM) için geliştirdiği StruxureWare'in HP yazılımının Evrensel Yapılandırma Yönetimi Veritabanı (UCMDB) ile entegrasyonunu tamamladı.Schneider Electric, Veri Merkezi Altyapısı Yönetimi (DCIM) geliştirdiği StruxureWare'in HP'nin Evrensel Yapılandırma Yönetimi Veritabanı (UCMDB) ile entegrasyonunu tamamladığını duyurdu. Bilişim Teknolojileri Hizmetleri Yönetimi (ITSM) ile Veri Merkezi Altyapısı Yönetimi platformları arasında yüksek bir iletişim seviyesine imkan veren bu entegrasyon, veri merkezi yöneticilerine, veri merkezi yönetimi için çok farklı imkanlar sunuyor.

Schneider Electric Kurumsal Yönetim ve Yazılım Başkan Yardımcısı Soeren Jensen, "Günümüzün veri merkezi yöneticileri, bilişim teknolojileriyle tesisler arasında iletişim kopukluğuna neden olan faktörlerle karşı karşıya bulunuyor. Yüksek verimlilik ve düşük maliyetler elde edilmesi için ilk adımların atılmasını zorlaştıran bu engellerle giderek daha sık karşılaşılıyor. Bilişim teknolojileri iş süreçlerine bütüncül bir yaklaşım getirmek için HP ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde, bilişim teknolojileri ve veri merkezleri arasındaki boşluğa bir köprü kuruyoruz ve bilişim teknolojileri hizmet sağlayıcılarına tesislerini optimum düzeyde çalıştırmak için ihtiyaç duydukları verileri ve öngörüyü sunuyoruz" şeklinde konuştu.DCIM ve ITSM platformları genellikle birbirlerinden bağımsız çalışırken, veri merkezi yöneticileriyse farklı ekipmanlar ve kaynaklar kullanarak çalışıyor. Schneider Electric'in Veri Merkezleri için geliştirdiği StruxureWare paketiyle HP'nin Evrensel Yapılandırma Yönetimi Veritabanı entegrasyonu sağlıyor. Bu sayede Veri Merkezi Altyapısı Yönetimi ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi platformları arasında iletişim sağlanıyor. Bu da veri merkezi yöneticilerinin, veri merkezi kapsamındaki bilişim hizmetlerini ve fiziksel altyapıyı bütüncül ve entegre bir biçimde yönetebilmesine olanak sağlıyor.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim